,,Majitelům bych chtěl moc poděkovat. Umožnili mi zůstat u sportu, který dělám celý život. Budu se snažit naplnit jejich očekávání," prohlásil dnes už bývalý vynikající útočník.

Život hokejového profesionála je u konce. Přesto asi stále mrzí čtvrtfinálové vyřazení od Mladé Boleslavi. Už jste to vydýchal?
Ještě ne. Třetí rok po sobě to nevyšlo, důležitý krok jsme opět neudělali. Každá taková prohra bolí. Mě to bolelo o to víc, že jsem končil kariéru.

Ze dne na den jste se z hráče převtělil na sportovního manažera. Jak se těšíte na novou životní roli?
V první řadě bych chtěl poděkovat majitelům klubu. Umožnili mi zůstat u sportu, který dělám celý život. Chtěl bych jim slíbit, že do toho budu dávat stejně píle a vůle jako na ledě. Rád bych  naplnil jejich očekávání. Je to pro mě pořádná výzva. Vím, že začátky nebudou jednoduché. Budu se učit a naslouchat. Musím se co nejrychleji zapracovat. Doufám, že vytvoříme tým, který potáhne za jeden provaz.

Co na to manželka? Možná budete doma ještě míň než v hráčských časech.
Takhle to nebere. Všichni v rodině do poslední chvíle nevěřili, že opravdu jako hráč skončím. Pořád mě ukecávali. Je pro ně taky těžké, že mě už neuvidí  na ledě. Nová funkce mě samozřejmě bude stát hodně času, to je jasné. Ale věřím, že mě to bude bavit a naplňovat. Doma mi budou určitě zase držet palce.

Stane se z vás ,,kravaťák". Rozšíříte šatník?
(směje se) Měl bych trochu vypadat, že? Chtělo by to i nového kadeřníka. Teď si samozřejmě dělám srandu. Něco doma mám, něco se dokoupí. Důležité ale budou hlavně výsledky mojí práce.

Nosíte už v hlavě, čím v nové funkci začnete?
Nejsem zastáncem radikálních řezů, ale samozřejmě musí přijít jiná koncepce. Potřebujeme být úspěšní. Spoustu hráčů znám, stejně tak jejich povahy. Mám moře kontaktů, které se dají využít. To je moje výhoda. S trenéry, které vybereme, musíme fungovat jako tým a mužstvo vhodně poskládat.