Chystá se souboj šelem. Hradečtí Lvi proti libereckým Bílým tygrům. Dva favorité extraligy se potkávají UŽ ve čtvrtfinále play off.

Kdo s koho. O to půjde.

„Liberec je zkušený, my taky. Play off bude ostré, bude to na hraně,“ pronesl René Vydarený, jeden z veteránů v hradecké obraně.

Každopádně pro Hradec platí, že začíná to nejdůležitější období.

Zapomeňte na úspěch v základní části, na celkové druhé místo. Na rekordní zisk devětadevadesáti bodů. Na velmi slušné představení na vánočním Spengler Cupu v Davosu. Na tak trochu drhnoucí vystoupení v Lize mistrů.

Trénink extraligových hokejistů Hradce Králové.
Dilema: Kometa, nebo hvězda?

Nejvyšší cíle

Teď je tady play off!

„Čekáme na to osm měsíců. Teď je tady to nejpodstatnější. Teď to vypukne,“ burcoval Vydarený. „Když chce někdo neco dokázat, musí to dokázat teď.“

A že Mountfield chce dokázat úplně nejvíc, je naprosto zřejmé. Vedení klubu je s tlakem na hráče nemilosrdné, sami hokejisté představu o historickém tažení přijali.

„Je dobře, že se kladou co nejvyšší cíle, každý se chce posunout někam dál. Nějaké uspokojení z předchozí sezóny neexistuje. Každý ročník je sám o sobě fenomén, je potřeba dosáhnout co nejlepšího výsledku,“ řekl trenér Václav Sýkora.

„Zda se to povede, je věc druhá, ale ta vize tady je a pokud si ji všichni vezmou za svou a půjdou za ní, bude i mnohem reálnější jí pak dosáhnout,“ doplnil.

Nejprve se však Hradec musí porvat s Bílými Tygry. Ti sice byli značnou část sezony krotcí jako obyčejné kočky, ale v jejím závěru drsně vycenili zuby.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec.
Tygři hrozí: Můžeme jít vysoko

V poslední čtvrtině byli nejlepším týmem soutěže. V předkole play off pak suverénně vyřadili bohatou Spartu 3:0 na zápasy. „Myslím, že na jejich výkony měla vliv i účast v Lize mistrů, které dávali velkou váhu,“ připomněl kouč Sýkora, že Liberec došel až do semifinále.

„Také dopláceli na nevyrovnanost výkonů doma a venku,“ dodal trenér. „Každopádně mají vynikající kádr, navíc ještě v závěru základní části posílili o Tomáše Filippiho. Dlouhodobě patří ke špici extraligy, jsou předloňským mistrem a loňským finalistou. To svědčí o všem,“ glosoval.

„Bude těžké je zastavit,“ přiznal i bek Vydarený.

Vedle liberecké síly je tu ještě jeden zádrhel. Mountfiled má potíže po dlouhých pauzách. Potvrdilo se to na začátku sezony i po olympijské přestávce, kdy prohrál první dvě utkání.

Nyní (naposledy nastoupil tým k vítěznému derby v Pardubicích minulou neděli) se to musí změnit. Jinak by byl postup do semifinále ohrožen. „Teď to bude jiné,“ slíbil obránce Pláněk. „Je to play off, automaticky pojedeme od první chvíle na plný pecky,“ měl jasno. „Je to rozhodující část sezony. Dáme do toho všechno.“

To jsou slibná slova! Hradec už se třese na hokejový svátek.

Jičín řádil, doma nedal soupeři šanci.
Klemenc: „Dřeli jsme, nastřelili tyč, ale vyrovnat se nepodařilo"

Zkroťte Tygry!
Fanoušci, pozor! Jde do tuhého. Hokejisté Hradce Králové se vydávají za hokejovým grálem. Parta kapitána Jaroslava Bednáře loni urvala bronz, letos chce dobýt titul a nad hlavou třímat zlatý Masarykův pohár. „Máme nejvyšší cíle. Jsme silnější než loni," burcuje trenér Václav Sýkora. Hned první protivník budí respekt. Mountfield musí ve čtvrtfinále play off zkrotit rozdivočelé Bílé Tygry z Liberce. První dva střety s tygří smečkou se odehrají na východě Čech ve čtvrtek a v pátek.

Přijďte fandit! Cesta za hokejovým grálem začíná…