Jak nahlížíte na umístění svých svěřenců?
Byl to historický úspěch, nádhera. Nevím, co víc dodat.

Pokuste se shrnout sezonu.
Rozdělil bych ji do tří etap. Vstup do základní části nám vyšel. Poté bohužel přišly nevyrovnané výkony. Prakticky až do play off jsme měli problémy s brankářem. Mančaft hledal sám sebe a potřeboval vykrystalizovat. Posledním zápasem, v němž jsme v derby porazili Pardubice, se nám podařilo postoupit do nadstavby mezi nejlepších dvanáct mužstev v republice. Z kluků tím spadla určitá nervozita.

Jak jste pojali nadstavbovou skupinu, do níž jste šli z jedenáctého místa?
Mohli jsme ji hrát buď na maximum nebo vychovávat hráče pro další sezonu. Z mého pohledu tato skupina nemá smysl. Do skupiny jsme vstupovali z jedenáctého místa a jelikož se nehrálo od nuly, tak jsme se již nemohli dostat na přední příčky. Proto jsme se rozhodli dávat prostor mladším. Z mého pohledu to mělo plus.

V play off jste se semkli a došli až do semifinále. Čeho jste si na týmu nejvíce cenil?
Kluci neskutečným způsobem dřeli. Neměli jsme nějaké osobnosti, které by samy dokázaly rozhodovat zápasy. Jenom díky týmovému duchu a kolektivnímu pojetí byli kluci úspěšní. Klobouk dolů. V osmifinále jsme přešli přes České Budějovice, které byly možná lepší, ale štěstíčko se přiklonilo k nám. To kluky nastartovalo a ve čtvrtfinále si poradili se Zlínem. Tam náš výkon gradoval. Zastavily nás až v semifinále Vítkovice, které později celé play off vyhrály. To je mužstvo, které je úplně jinde. Přesto jsme zahráli dobře.

Čím se vám podařilo hráče do vyřazovacích bojů motivovat, že byli plní bojovného ducha a odhodlání?
(zamyslí se) Prvopočátek úspěchu byl už, když se k nám začali stahovat hráči z kraje v osmé třídě. Mezi nimi vznikla perfektní chemie a v play off bojovali jeden za druhého. Nejde jen o to, že to je silný ročník, ale ukázalo se, že kluci jsou charakterově vyzrálí. Přirovnal bych to k současnému tažení Komety Brno.

Hráči ročníku 1994 přecházejí do juniorů. Myslíte, že se Hradci konečně podaří vybojovat extraligu nejstarší mládežnické kategorie?
Nejblíže k tomu bylo rok po tom, co se sestoupilo (v roce 2009). Po zúžení je extraliga kvalitní. Mezi nejvyšší soutěží a první ligou je rozdíl. Bude záležet na více okolnostech. Naším snem však je postoupit do extraligy. Ale jestli se to podaří, to je dlouhá cesta.