Poprvé se ocenění dočkali zástupci všech hokejových řemesel – za juniory brankář Rudolf Bernart, za starší dorost útočník Tomáš Drašnar a za mladší dorost bek Tomáš Kynčl.

Hlavně oba dorostenci byli v lednu součástkami výborně hrajících týmů. Zatímco ten Kynčlův vyhrál tři zápasy ze čtyř, Drašnar se podílel na stoprocentní bilanci šesti vítězných utkání! V součtu s koncem předchozího roku mají starší dorostenci už devět zářezů v řadě, a hodně důrazně se tak hlásí o jedno ze čtyř volných míst v jarním play off.

„Makáme jako tým, to je nejdůležitější. Ale samozřejmě nám taky pomáhá štěstí. A abych nezapomněl, gólmani nám chytají výborně," pochvaluje si Drašnar průběh nadstavbové skupiny B, ve které už kvalita soupeřů není na tak vysoké úrovni. „Většina zápasů je spíš o bojovnosti. Na Moravě mi to připadá víc o bruslení, západ zase hraje víc kombinačně," srovnává styl týmů z rozdílných koutů republiky.

Hradečtí si navíc svou sérii protáhli také povedeným přípravným zápasem. Minulý týden vyhráli na ledě pražské Sparty nečekaně vysoko 6:1. „První polovina byla vyrovnaná, pak jsme Spartu přehráli. Možná by ale na druhou stranu bylo lepší, kdybychom prohráli a trochu se probrali," přemýšlí čerstvě osmnáctiletý útočník.

Nyní míří starší dorostenci ke dvěma venkovním zápasům. Dnes hrají na ledě Karlových Varů, zítra se vydají do pražských Letňan. „Potřebujeme potvrdit předchozí výhry a ještě zabrat, aby se na nás ostatní týmy nedotáhly," upozorňuje, že tým zdaleka ještě nemá nic jisté. „Nesmíme usnout na vavřínech," doplňuje.

Domácí víkendové duely mládeže – neděle, extraliga mladšího dorostu: Hradec Králové – České Budějovice (11.30, velká hala); liga juniorů: Hradec Králové – Přerov (12.00, malá hala).

Martin Voltr