V pátek je znemožnila plzeňská vichřice, v neděli prohrávali po dvou třetinách v Mladé Boleslavi 0:2 a na obzoru byla pátá prohra z posledních šesti partií. Mountfield ale povstal z hrobu, zápas dovedl do nájezdů, ve kterých podruhé v sezoně zvítězil (oproti pěti porážkám). Statistici zaevidovali výhru Hradce 3:2.

„Minule jsem hráče za výkon proti Plzni pokáral, teď je musím pochválit za bojovnost a předvedený výkon. Od druhé třetiny jsme byli aktivnější, ale i když jsme se na to připravovali, tak nám Boleslav hrozila z brejků a můžeme poděkovat Ondrovi Kacetlovi, že zápas nebyl po druhé třetině rozhodnutý. Za bojovnost jsme si ale bod zasloužili. Nájezdy už pak byly loterií," zhodnotil zápas kouč Vladimír Kýhos.

Hradec vyrazil do Mladé Boleslavi bez pěti důležitých borců základní sestavy. Pro zranění jsou mimo hru kapitán René Vydarený, jeho asistenti Jiří Šimánek a nově také Jaroslav Bednář, dále pak Peter Frühauf a Bedřich Köhler.

„Chybí nám hodně hráčů, takže jsme museli hrát strašně jednoduchý hokej. Myslím, že jsme se toho drželi. Udělali jsme sice pár chyb, ale to se stává," pravil Brian Ihnacak, hrdina večera.

Ve 42. minutě si najel na přihrávku Antonína Honejska a gólem na 1:2 dal Hradci šanci na obrat. V závěrečném rozstřelu pak dokonalou kličkou zápas rozhodl.

„Trénuju to dlouho. Nebyla to žádná náhoda," culil se Kanaďan s italským pasem, který byl na nájezdy nominován poprvé v sezoně. A jak se zdá, rozhodně ne naposledy. „Jsem rád, že jsem dostal šanci. V extralize to bylo poprvé, co jsem šel na nájezd. Kluci se mě ptali, co udělám. Tak jsem jim to řekl a vyšlo to dobře."

Po dvou gólech do sítě Mladé Boleslavi se Ihnacak rázem stal nejlepším  střelcem Mountfieldu. Po pětatřiceti kolech je na čtrnácti brankách. Další může přidat v pátek. Hradec hostí probuzený Zlín.