„Říkali jsme si, že by dva body byly hezké. Bohužel, nájezdy jsou loterie a štěstíčko nám nepřálo," řekl Radovan Pavlík, útočník Mountfieldu Hradec Králové.

Úvodní dějství Češi prohráli 1:3, pak se jejich výkon zlepšil. „Do první třetiny jsme šli asi trošku nepřipravení. Bohužel tam v přesilovce spadl gól, což byl podle mě klíčový moment první části," uvedl Pavlík. Rovněž v početní výhodě sice vyrovnal pardubický útočník Filip Zadina, ale pak výběr kouče Roberta Reichla dvakrát inkasoval. „Po tom druhém gólu jsme se asi zhroutili, sami nevíme. Musíme hrát pořád stejně, i když dostaneme gól."

Podle osmnáctiletého hradeckého útočníka se ale od druhé třetiny výkon týmu zlepšil. „Šli jsme po nich, pan trenér nám řekl, ať napadáme ve dvou, klidně i ve třech, když to půjde. Vyplatilo se to. Spadl tam gól na 2:3 a Finové se strachovali až do konce," prohlásil Pavlík.

Dále se Češi v Areně Ralpha Engelstada pro 11 643 fanoušků utkají s Kanadou, se kterou v neděli ve Winnipegu prohráli v přípravě 1:7. „Přípravný zápas se nám nepovedl, hlavně první třetina, kterou jsme prohráli 0:5. Ve druhé třetině už se to ale zlepšilo a hráli jsme s nimi vyrovnaný zápas," řekl Pavlík.