„Snad nás diváci zase poženou dopředu, abychom to zvládli. Chceme se ještě vrátit na led soupeře," říká hokejista před pátečním šestým čtvrtfinálovým večerem.

Ještě zpátky k pátému utkání série. Sehráli jste nejhorší utkání?
Myslím, že v pásmu jsme byli relativně dost na puku, ale bohužel z toho žádné ohrožení nebylo. Chyběl nám potřebný tlak do brány, hlad po gólu. Byl to určitě náš nejhorší zápas série.

Zlín si pro vás připravil velké překvapení – brankáře Tomáše Štůralu. Tah vyšel dokonale, nedali jste mu ani jednu branku. Budete hledat na videu jeho slabiny?
Nedíváme se, kdo chytá. Nebylo to o gólmanovi, ale o naší hře. Pořádně jsme ho neohrozili, neměli jsme skoro žádné šance, vůbec nic. To by tam mohl stát kdokoliv a bylo by to jedno.

Ve Zlíně znovu nehrál obránce René Vydarený. Především v přesilovkách byla jeho absence citelně znát. Ovlivňuje vás tolik?
Hrajeme spolu přesilovky celou sezonu, takže je to samozřejmě trochu znát. Ale na ledě je to o pěti hráčích, ne o jednom. Doufám, že si dva dny odpočinul a v pátek nastoupí.

Budete ho přemlouvat?
(směje se) To asi ne, ale promluvíme si. Je to důležitý článek našeho mužstva.

Shodneme se, že musíte výrazně zlepšit přesilové hry? Ve Zlíně jste měli se vůbec usadit v soupeřově zóně…
Neřekl bych, že bychom měli až takový problém se zavezením, ale pak jsme vždycky předvedli nějakou hroznou nahrávku.

Stojíte před zápasem, který nutně musíte zvládnout. Uvízne vám to v hlavě?
Musíme si sednout a podívat se, co udělat líp. Hlavně v přesilovkách. Věřím, že se to povede, jinak bychom to mohli zabalit. Musíme být hladovější, cpát se do brány a snažit se o nebezpečnější střely. Jinak to nepůjde.