„Trenéři Peter Draisaitl a Jiří Kučera mohou dýchat již o něco lépe. Hned čtyři hokejisté Josef Marha, Tomáš Harant, 
Jaroslav Kudrna a Lukáš Květoň téměř kompletně doléčili svá zranění a nyní jsou již připraveni nastoupit k mistrovskému duelu," stojí v tiskové zprávě, kterou ve středu odpoledne rozeslal médiím hradecký hokejový klub.

Otazník visí nad startem kapitána a nejproduktivnějšího hráče druhého týmu extraligové tabulky 
Jiřího Šimánka, jenž je v herní nečinnosti od prosincového derby s Pardubicemi. „Bude se rozhodovat na základě svých pocitů v pátek dopoledne, jeho start tak rozhodně není vyloučen," uvádí se v klubovém prohlášení.

Se stoprocentní jistotou je vyloučen start dalších tří útočníků. Martin Podlešák, Michal Tvrdík a nově i David Švagrovský se do víkendu uzdravit nestihnou.

Hradec čeká perný hokejový víkend. Po duelu s Plzní (18) přivítá v neděli Spartu Praha (18.20).

Hokejový Hradec 
hlásí posilu, přichází útočník Pospíšil

Praha – Hokejisté Hradce Králové získávají novou posilu do útoku. Na hostování do konce sezony přichází Tomáš Pospíšil z Liberce. Šestadvacetiletý hráč, kterého trenér Pavel Hynek vyřadil z kádru, přichází na hostování do konce sezony. Pospíšil přišel do Liberce v průběhu loňské sezony ze Slavie Praha a v 25 zápasech vstřelil 13 branek. Letos se mu vedlo méně, trefil se jen pětkrát.

„Po dohodě s trenéry a vedením klubu jsme dospěli k angažování Tomáše Pospíšila. Poprvé by se měl hlásit na tréninku ve čtvrtek ráno, v ten samý den dotáhneme s Libercem vše legislativně do konce. Na všem jsme domluveni. Věřím, že Tomáš zapadne do našeho kolektivu a zvýší produktivitu," uvedl na hradeckém webu generální manažer Aleš Kmoníček. Pospíšil by měl nastoupit už v pátek proti Plzni.