Přestože vedli 2:1 na zápasy, nakonec ostrouhali a do finále se nepodívají. Novobydžovští hokejisté neuspěli v rozhodujícím pátém zápase napínavé semifinálové série play off krajské ligy na ledě Jičína. Sezona pro ně však ještě nekončí, neboť je čeká další série, avšak už kratší (na dvě vítězství). Tentokrát půjde o třetí místo, soupeřem novobydžovských hráčů bude mužstvo z Jaroměře.

Do finále se podívá alespoň druhý tým z hradeckého okresu - Třebechovice. Celek zpod Orebu, jenž v semifinále vyřídil Jaroměř 3:0 na zápasy, vyzve právě Jičín, vítěze základní části. Tato série se bude hrát na tři vítězná utkání a začíná už v pátek ve městě pohádek.

Rostislav Pilavka slavil v den zápasu 39. narozeniny, zapsal se do listiny střelců, ale z výsledku radost mít nemohl.
Třebovské týmy vykročily do finále. Nové Město je v lize

Krajská liga - semifinále play off, 5. zápas:

HC Jičín – Stadion Nový Bydžov 6:3 (2:1, 3:0, 1:2). Branky a asistence: 14. Žalud (Brzák, Průšek), 19. Němec (Borovec), 27. Hladík (Průšek), 36. Němec (Borovec, Mikolášek), 37. Průšek (Pletka), 54. Průšek – 1. Postolka, 59. Postolka (Chára), 60. Chára (Kubišta). Střely na branku: 35:31. Nový Bydžov: Veselý – Nedbal, Malý, Novák, Doskočil, Myslivec, Menyhárt – Chára, Kubišta, Postolka – Jiránek, Hlaváček, Kozák – P. Jebavý, Janoušek. Konečný stav série: 3:2, do finále postupuje Jičín.

Petr Lechmann, vedoucí týmu Bydžova: „Tento duel přinesl úplně jiný obraz než ty předchozí. Nemoci a zranění na naší soupisce předurčily, kam bude rozhodující mač směřovat. Naše prořídlá a provizorně poskládaná sestava neměla proti dobře a s chutí hrajícímu soupeři šanci na lepší výsledek. Chyby v defenzivě opět pohřbily naše šance v zápase. Navíc i tresty na naší straně přispěly k výhře domácích. Jičínským k postupu do finále nezbývá než pogratulovat a taktéž poděkovat za hokejovou a korektně hranou celou semifinálovou sérii. I přes tuto porážku jsme cíl umístit se v polovině tabulky naplnili. Přetrvává však ještě šance na dosažení bronzového stupínku, který by samozřejmě výsledek tohoto kolektivu ještě znásobil. Další série duelů s Jaroměří začíná v neděli na ledě soupeře. Divákům ještě jednou velký dík za dokonalou a hlasitou podporu ve všech zápasech náročné semifinálové série. Věříme, že v nadcházejících bojích o bronzové medaile nás opět podpoříte.“

Zbývající program play off KHL
FINÁLOVÁ SÉRIE (na tři vítězná utkání)
1. zápas: Jičín – Třebechovice (pátek 2. března, 18.00)
2. zápas: Třebechovice – Jičín (neděle 4. března, 17.00)
3. zápas: Jičín – Třebechovice (středa 7. března, 18.00)
Příp. 4. z.: Třebechovice – Jičín (pátek 9. března, 18.00)
Příp. 5. z.: Jičín – Třebechovice (neděle 11. března, 17.00)

SÉRIE O TŘETÍ MÍSTO (na dvě vítězná utkání)
1. zápas: Jaroměř – N. Bydžov (neděle 4. března, 17.00)
2. zápas: N. Bydžov – Jaroměř (středa 7. března, 18.00)
Příp. 3. z.: Jaroměř – N. Bydžov (neděle 11. března, 17.00)