„Domluvili jsme se s našim právním zástupcem, že zpracujeme podmínky koupě první ligy, a ty všem třem zájemcům zašleme," oznámil verdikt, který padl na úterním představenstvu HC Mountfield, generální manažer Aleš Kmoníček.

Kolín, Poruba a nebo České Budějovice. Sem by se měli Královští lvi přesunout. A samozřejmě, nejde jen o značku. Stěhovat se budou i všichni hokejisté.

„Hráči mají smlouvu s Královskými lvi a půjdou i s licencí. Byla to ale podmínka, kterou jsem nastínil všem zájemcům už při prvním kole jednání a nebyl s ní vůbec problém," dodal Kmoníček.

Českobudějovický Zdeněk Blažek, předseda občanského sdružení HC České Budějovice, doufal, že by Hradec mohl jeho městu přiklepnout licenci už včera.

Jenže podle Kmoníčka podobná věc nepřipadala v úvahu: „Nic takového. Žádné rozhodnutí, kam první liga z Hradce půjde, nepadlo." Verdikt „kam s ní" se tak dá čekat někdy na přelomu července a srpna.

Zdaleka ne všichni by ale Královské lvy vítali na jihu Čech s otevřenou náručí. „Mountfield odtud odcházel s velkou pompou, že jim tady všichni ubližují a nikdo tady v regionu pro hokej nic nedělá. Musel by se mi zvedat žaludek, pokud bych měl s takovými lidmi jednat. Najednou by jim naše skupina měla vytrhávat trn z paty, když oni teď nemají licenci na první ligu kam upíchnout," rozčiloval se například útočník Columbusu Václav Prospal, který původně plánoval, že se do záchrany hokeje v Českých Budějovicích zapojí i finančně.

Jenže s bývalým členem vedení Blažkem spolupracovat on a podle něj ani podnikatel Jaroslav David, který už plánoval s dalšími hráči z NHL kroky, jak velký hokej na jih Čech vrátit, nehodlají.

Zdeněk Blažek ovšem tvrdí, že situace tak horká není. „Již několikrát po prohlášení pana Davida, že končí se svou aktivitou, jsem se s hráči sešel a kromě Václava  Prospala se mi zdá, že jsme našli společnou řeč na téma pokračování hokeje v Budějovicích," tvrdí.

On prý měl vyjednávat s Hradcem, David s Mostem a primátor Českých Budějovic s Berounem.

Hradci už však mohou být hádanice na jihu Čech ukradené. Má extraligu a šmitec. Tu mu nikdo nesebere. Příští týden klub oficiálně představí nový název. „Už ve středu proběhne jeho registrace, ale veřejnosti bychom chtěli věci, které se budou týkat identity klubu, oznámit na tiskové konferenci," prozradil pouze Kmoníček.