Prvním jsou hráči vrchlabského Stadionu. Ti stále figurují v pavouku vyřazovací části play off II. ligy. Poté, co postoupili přes rivala z Kolína, daří se jim i ve čtvrtfinále proti vysoce favorizované Kobře Praha. Východočeši hned na úvod série dokázali vyloupit halu soupeře, když v prodloužení zvítězili 4:3. Doma pak soupeře přestříleli výsledkem 6:3 a favorit dokázal uspět až ve čtvrteční třetí partii (4:2). V sobotu ale pro Vrchlabí nastává velký den. Pokud totiž svěřenci trenéra Petra Hlaváče znovu využijí prostředí domácí arény, probojují se už do semifinále celostátní soutěže. „Postup je naším cílem a oslavit ho před našimi skvělými fanoušky, to by byl ten nejlepší scénář," volají před sobotní bitvou svorně hráči HC Stadion. Duel startuje v 18.00.

Ještě o hodinu dřív padne úvodní buly v nedalekém Dvoře Králové. Tamní hokejisté před dvěma týdny zvedli nad hlavu pohár pro vítěze krajské ligy a dnes zahájí boje o postup do druhé ligy. Lákadlem pro místní klub jsou právě podkrkonošská derby s Vrchlabím a Trutnovem, která by je v případě úspěchu čekala v další sezoně. Cesta do II. ligy je ale hodně náročná. Nejprve před HC Rodos stojí dvě překážky v podobě soupeřů z Mělníka a Loun. Jen vítěz tříčlenné skupiny se popasuje s nejlepším týmem té druhé (Český Krumlov, Letňany, Cheb).

Na úvod do Dvora dorazí vítěz krajské ligy Středočeského kraje – HC Junior Mělník. „Dvůr sice s Mělníkem před rokem hrál, ale každé mužstvo se vyvíjí. Nečekám, že to bude úplně stejný tým jako v loňské sezoně. Hodně nám napoví prvních pět deset minut zápasu, abychom zjistili, co na soupeře může platit," potvrdil kouč Ivan Houda fakt, že žádné z mužstev neví, co od druhého čekat.

Pro Mělník v sobotu v každém případě půjde už o druhé představení v kvalifikační skupině. Tu totiž HC Junior rozjel už ve středu, kdy zvítězil na ledě Loun vysoko 9:4. Sobotní bitva, která startuje v 17 hodin, tak pro oba celky může být hned klíčová.