Zápas na Horáckém zimním stadionu začíná v 17.30 hodin. První pohled je jasný, ale nováčka nelze podcenit. Dukla, která se do nejvyšší soutěže vrátila po dvanácti letech, se zatím jeví jako nevyzpytatelný protivník – dokáže zklamat, ale i zaskočit silnějšího.

„Je to jiné hrát proti nim (Jihlavě), protože mají určitou taktiku, se kterou do extraligy přišli. Pokud hrajete proti mužstvu, které v lize už nějakou dobu působí, tak ho hráč zná a ví, co může očekávat,“ přemítal na klubovém webu obránce Filip Pavlík.

Zápas to lehký nebude, to ví i hradecký zadák: „Bude to tedy určitě těžký zápas, protože oba týmy samozřejmě chtějí vyhrát.“

Začátkem týdne si Mountfield „odskočil“ do Bernu k poslednímu zápasu základní skupiny Ligy mistrů. A zájezd do Švýcarska pojal jako výlet. Opory zůstaly doma a šetřily síly. Šanci dostali převážně mladíci a obránce Filip Pavlík patřil ve svých pětadvaceti letech k nejzkušenějším mužům na ledě.

„Povedla se nám první třetina, po které jsme vedli 1:0, a podle mě to mohlo být klidně i víc. Poté jsme ale dostali gól, ve druhé třetině celkem čtyři a už bylo těžké utkání obracet,“ řekl Pavlík po prohře 2:5 a vyřazení z evropské soutěže.

Teď je ale potřeba přepnout na extraligu. Hradec se vydrápal s 18 body na šestou pozici v tabulce a chce se posouvat výš. Jihlava má na kontě o pět bodů méně a je na 11. místě. Zdobí ji ale ofenziva, dala 29 branek (o sedm gólů víc než Hradec) a v počtu vstřelených gólů je pátá nejlepší v soutěži. Naopak hodně inkasuje. Mountfield by měl každopádně nováčka přestřílet a vyhrát.