Hradec má po dvou kolech plný bodový zisk, stejně velkou hromadou se může z celé extraligy pochlubit už jen Třinec.

A samotný Červený? Během úvodního víkendu trefil tři góly! „Snad mě čeká nejlepší sezona," přeje se pětadvacetiletý útočník.

Zapůsobila přítomnost klubového šéfa jako motivace navíc?
Přesně tak. Prezident nařídil medaili, tak se tím řídíme! (směje se)

Vy rozhodně. V úvodních kolech jste třikrát skóroval. Je to start do sezony, jak má být, že?
Doufám, že mě čeká nejlepší sezona. Nemyslím si, že bych na své hře něco měnil. Spíš se jen víc tlačím do brány, ale jinak si neuvědomuji, že bych hrál jinak. Prostě to tam teď párkrát spadlo.

Vašíček se porval, lidé mu aplaudovali
Hradec Králové – Fanoušci Mountfieldu mají novou oblíbenou postavu v Draisaitlově souboru. Po prvním domácím utkání se Spartou (3:1) se jí stal expardubický svalovec Jiří Vašíček. Pár minut před koncem utkání rozkmital pěsti a pustil se do útočníka Miroslava Formana. Výsledek rohovnické vložky? Vítězství na body pro sparťanského nebojsu, který Vašíčka zvládl svalit k zemi. Diváci i tak obráncovo snažení ocenili hřmotným aplausem.

Vaše řada s Knotkem a Beránkem se prosadila už proti Vítkovicím, nyní zase. Sedli jste si?
Ano, chemie funguje. S Lotharem (Knotkem) jsme si sedli ihned, pak se nám tam točila křídla, ale Bery k nám zapadl výborně. Doufám, že takhle budeme pokračovat.

Co Petr Beránek dodává vaší formaci?
Hraje důrazně, chodí co nejvíc napadat a snaží se vybojovat puky. O to se snažím i já. Lotharovou prací zase je, aby nám to rozdával. Zatím to vychází tak, že nahrává spíš mě. (rozesměje se) Ale když to takhle půjde dál, asi si nikdo stěžovat nebude.

V minulé sezoně střílela drtivou většinu branek první Mertlova řada. Řekli jste si, že je musíte více podpořit?
To rozhodně. Kluci si to krásně dávají, sehrávají dokonalé kombinace. Druhá a naše třetí lajna musí taky přispět bodově, aby si jednička mohla trochu odpočinout.

Příprava vám nevyšla, ale začátek extraligy vyšel týmu báječně. Kde jste nabrali sebevědomí?
Samotná soutěž je úplně něco jiného než příprava. Věděli jsme, že začátek nebude žádná sranda a šli jsme do toho zodpovědně. To je asi největší změna.

Nebyli jste sami poněkud zaskočení, jak to přes Spartu šlo? Dát ji tři góly za třetinu, to je vynikající vizitka.
Sparta má rozhodně kvalitní tým, ale nám to tam spadlo. A pak jsme to už ukopali. Dobré bylo, že jsme hráli dál aktivně, kdybychom zalezli, mohlo to být horší.

Sparťané po třech inkasovaných gólech notně přitvrdili, pocítili jste to?
Sparta musela něco změnit. Prohrávala, ani do šancí se moc nedostávala. Něco změnili, zlepšili hru a trochu nás přitlačili.

Mlha v hlavní roli, vidět moc nebylo
Tipsport extraliga ledního hokeje: Mountfield HK - HC Sparta Praha.Hradec Králové – Nedělní extraligové kolo bylo poznamenané počasím. Vysoká vlhkost vzduchu a vydatný déšť způsobily na některých stadionech vážné problémy. V Brně se utkání se Zlínem muselo dokonce po třinácti minutách hry ukončit. Problémy s mlhou na ledě měli v Mladé Boleslavi i v Hradci Králové. Zde se utkání muselo jednou přerušit. Na vině byla nefungující vzduchotechnika.
„Pokusili jsme se tuto nepříjemnou situaci řešit a udělali pro to maximum. Zapůjčili jsme mobilní odvlhčovače, aplikovali jsme speciální tekutinu proti mlžení na všechna plexiskla. Topili jsme  a nakonec jsme i „nominovali" mládežníky, aby stírali zamlžená skla. Bohužel bylo nejhorší možné počasí a nedalo se s tím nic jiného dělat," uvedl Aleš Kmoníček, generální manažer  Mountfieldu HK.
Příštím zápasem v Hradci je páteční derby s Pardubicemi. Snad nebude zase pršet.