Z porážky v prodloužení se nehroutí. Stane se. „Jeden prohraný zápas nerozhoduje celou sérii," pravil po černém úterý Martin Pláněk.

Stav čtvrtfinále s Mladou Boleslaví je nerozhodný 1:1. V sérii je spousta emocí. Zvlášť po faulu Bedřicha Köhlera na Davida Výborného, po kterém ikona českého hokeje ukončila výjimečnou  kariéru.

Ve druhém zápase to bylo maso. Bitky, strkanice, hromadné šarvátky… Nervy pochodovaly sem a tam. „Nenechali jsme si nic líbit. Jejich hráči nás provokovali. Proto je dobře, že jsme se jim postavili," tvrdí hradecký bek. Válka pokračuje třetím střetem v pátek v Mladé Boleslavi.

Co zaznělo
Vladimír Kýhos, trenér Mountfieldu HK: „Bude to ještě boj, k vidění je hromada šarvátek, je to zkrátka play off, to k tomu patří. Asi to bude dlouhé."

František Výborný, trenér Mladé Boleslavi:
„Věřili jsme i přes oslabení o dva hráče, že to dnes zvládneme. Nechci říkat, že jsem spokojený, ale mít to 1:1 je lepší, než 0:2,"

David Rittich, gólman Mladé Boleslavi:
„David Výborný je velká legenda českého hokeje a i pro nás je to ikona. Chtěli jsme vyhrát pro něj."

Jak vám je po porážce v prodloužení?
Bojovali jsme jako každý zápas. Bohužel to pro nás nedopadlo dobře. Zápasů je ale před námi ještě dost. Mladá Boleslav má jen jeden bod. Nic víc to neznamená. Jeden prohraný zápas nerozhoduje celou sérii.

V první utkání jste vstřelili rychlou první branku, v tom druhém jste takový luxus dovolili soupeři. Prohrávali jste 0:2, pak 2:3. Vlastně neustále jste byli o krok pozadu. Projevovalo se to na psychice?
To je play off. Musíme mít vůli, jinak tady nemáme co dělat. A my ji máme. Tenhle tým má obrovské srdce. Všichni dávají do zápasu úplně všechno. Nic jsme nevypustili, chvíli před koncem jsme dokázali vyrovnat, ale prodloužení jsme nezvládli. Sice to teď nevyšlo, ale v dalších zápasech ukážeme, že na to máme.

Tušíte proč jste inkasovali už ve druhé minutě nastavení?
Nešly nám začátky třetin. Vždycky jsme do nich vstoupili lehkovážně. Inkasovali jsme zbytečné góly po zbytečných chybách. Je to naše vina, naše lehkovážnost.

Na ledě se to hodně mlelo, přibylo potyček, hromadných bitek. Očekávali jste, že soupeř po zranění svého kapitána Davida Výborného přitvrdí?
Ani ne, play off je o tom, že se hraje do těla a tvrdě. Všechny souboje se dohrávají. Nemyslím si, že by do nás víc chodili. Byl to klasický play off hokej. Nenechali jsme si nic líbit. Jejich hráči nás provokovali. Proto je dobře, že jsme se jim postavili.

Jak velkou překážkou je pro vás gólman David Rittich? Ve dvou utkáních inkasoval osmkrát, ale strašnou spoustu dalších možností kryl.
Pro nás je to gólman jako každý druhý. I kdyby v jejich bráně stál někdo jiný, tak mu stejně musíme dát góly a vyhrát zápas.

Po dvou duelech je nerozhodný stav 1:1. Očekáváte dlouhou sérii?
Nikdo nečekal, že je porazíme 4:0 na zápasy. Boleslav je velmi kvalitní tým, bude to vyrovnané až do konce.