Po víkendu mají hradečtí trenéři klidnější spaní. První centr je podepsaný. Je jím Andris Džerinš, devětadvacetiletý reprezentant Lotyšska a účastník sedmi světových šampionátů! Mountfield získal do svých řad borce s mimořádně kvalitním životopisem. V KHL odehrál za Dinamo Riga na 250 partií.

1+4 na MS v Rusku

Doma nikoho nesehnali, tak museli zboží omrknout za hranicemi. Hradec hledal elitního středního útočníka. Nejlépe obousměrného. Jako ideální volbou se ukázal Lotyš Andris Džerinš.

„Měli jsme o něj eminentní zájem," připustil hlavní trenér Mountfieldu Václav Sýkora.

Džerinš v uplynulé sezoně KHL nasbíral v 50 zápasech 15 bodů za deset branek a pět asistencí. Na letošním mistrovství světa v Rusku zaznamenal v sedmi zápasech gól a čtyři přihrávky. Solidní bilance!

„Bedlivě jsme ho sledovali i na mistrovství světa a domníváme se, že by mohl zapadnout do herního stylu, který chtějí trenéři praktikovat," prohlásil Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfieldu.

Jednání podle něj nebyla jednoduchá. „Andris uvažoval, že zůstane v Rize. Situace v Dinamu je ale poměrně nejistá a Andris nedostal žádné konkrétní informace, proto se domluvil na spolupráci s námi, za což jsme rádi," doplnil Kmoníček.

Džerinš by se měl k mužstvu připojit 20. července, kdy Hradci odstartuje závěrečná část letní přípravy. „V tuto chvíli je kádr víceméně hotový s tím, že nemusíme za každou cenu podepisovat dalšího hráče. Pokud se však na trhu naskytne nějaký zajímavý hráč, budeme s ním jednat. Může to být centr i křídlo, uvidíme dle nabídky," dodal Kmoníček.