Centr první útočné formace JAROSLAV ROUBÍK (na snímku) se na Moravě trefil pošesté v této sezoně. V dosavadním průběhu soutěže nasbíral dvanáct kanadských bodů.  

„Hlavně jsem rád za branky, které jsem dal. Důležité je, abych svými body pomohl týmu,“ řekl skromně hradecký forvard. Zároveň je však přesvědčený, že bude důležité se připravit co nejlépe na play off. Hradecký tým zajíždí ve středu na půdu dalšího soupeře z Moravy, Havířova. Podle Roubíka bude klíčem k sedmému vítěznému zářezu v řadě nedostat zbytečně rychlé branky.

Co bylo základním kamenem úspěchu na prostějovském ledě?  

Využili jsme dvě přesilovky a nedělali jsme zbytečné chyby v obraně. Když dáte venku čtyři branky, tak byste se neměli vracet domů s prázdnou. Jsme rádi, že vítězná série pokračuje. V týmu je pohoda a to je základ úspěchu.

Dosud jste nasbíral 12 kanadských bodů. Čekal jste před sezonou více?  

Hlavně jsem rád za šest branek, které jsem dosud dal. Je to dané tím, že se naše řada zatím moc neprosazuje. Důležité je, abych svými body pomohl týmu. Čeká nás ještě dost zápasů. Věřím, že mi to tam začne padat více.

Je za vámi polovina základní části. Panuje v kabině se třetím místem spokojenost?  

Před sezonou jsem si myslel, že tak do třetího místa bychom měli hrát. Vzhledem ke špatnému začátku soutěže jsme ale zatím spokojeni. Chomutov a Mladá Boleslav mají dost velký náskok. My teď půjdeme zápas od zápasu. Hlavně se musíme dobře připravit na play off.

Ve středu zajíždíte do Havířova…  

Musíme hrát jako každý jiný zápas venku, dávat si pozor v obraně a nedostat zbytečně rychlé branky.