Ale kdo by to čekal ve 35. minutě středečního duelu 29. kola extraligy ve Zlíně? Málokdo, to je jisté. Mountfield vedl 4:2 a šel za úspěchem.

„Dokonce jsme uskočili do dvoubrankového vedení, což nám ale nestačilo,“ láteřil po duelu, jenž nakonec Zlínští ovládli v poměru 6:4, Petr Svoboda, asistent hradeckého trenéra Tomáše Martince.

„Myslím si, že tak zkušený tým, jaký máme, by to měl zvládnout,“ řekl jasně.

Hlavním důvodem, proč se tak nestalo, jsou častá vyloučení. Zatímco domácí šli na trestnou lavici pouze třikrát, Hradečtí osmkrát.

„Udělali jsme spoustu chyb a faulů,“ upozornil Svoboda.

Dvě z přesilovek Zlín využil, na druhou stranu Mountfield se jednou prosadil v oslabení. Z času stráveného v početní převazu však vyplývala zlínská střelecká nadvláda. Domácí vypálili na gólmana Jaroslava Pavelku 38 střel, Hradec na Jakuba Sedláčka o čtrnáct méně.

„Byli jsme hodně vylučovaní, což stojí síly a není to nic jednoduchého. Zlín pak některé přesilovky bohužel využil,“ řekl klubovému webu brankář Pavelka.

Jeho slova popisují zejména třetí třetinu, již domácí ovládli 3:0. „Vůbec jsme ji nezvládli,“ uznal asistent Svoboda. „Každá série jednou skončí. Je potřeba se zase srovnat a začít novou,“ reagoval Pavelka.

Příležitost přijde v sobotu, do Hradce dorazí Olomouc.

Jaroslav Bednář na tréninku královéhradeckých hokejistů.
Přesilovky léčí také šaman Bednář