Nic nezabalili a vyplatilo se. Bydžovští hokejisté v Náchodě prohrávali po dvou třetinách 0:2, v závěrečné části však zabrali a manko dotáhli. Skvělý obrat na ledě favorita dokonali v prodloužení, díky čemuž se ujali vedení v semifinálové sérii hrané na tři výhry. Druhý zápas je na pořadu ve středu od 18 hodin v Novém Bydžově.

Dařilo se také Třebechovicím, které doma těsně zdolaly Nové Město a po dvou kolech se tak posunuly se na průběžnou vedoucí příčku baráže. K dalšímu utkání zamíří ve středu do Hronova.

Semifinále krajské ligy

1. zápas: Náchod – Nový Bydžov 2:3 v prodl. (0:0, 2:0, 0:2 – 0:1). Branky a nahrávky NB: 45. Věchet (Jebavý), 53. Pomichálek (Kozák), 65. Jebavý (Němec). Střely na branku: 30:49. Stav série: 0:1. Nový Bydžov: Pařenica – Nedbal, Janata, Mádle, Pálek, Šlejtr, Menyhárt – Pomichálek, Kubišta, Kozák – Hlavatý, Jebavý, Němec – Postolka, Věchet, Jiránek.

Petr Lechmann, vedoucí mužstva Nového Bydžova: „Úvodní semifinále přineslo divákům fantastický zážitek. Téměř stovka našich věrných fandů vážila cestu do Náchoda, za což jim patří obrovský dík. Ti, co dorazili, nelitovali. Navíc byli druhým motorem našeho týmu. Utkání bylo bojovné, ale vcelku čistě hrané. Ke kvalitě přispěli citlivým řízením i rozhodčí. Bylo to o zodpovědnosti a disciplíně, o taktice a chybách, ale hlavně o bojovnosti. V tom naši hráči nezklamali. V Jičíně se po obětavém lehnutí do střely zranil obránce Novák. Velký problém nastal při avizovaném zranění gólmana Krištofa, oba naši brankáři kvůli zranění nebudou schopni nastoupit do dalších bojů. A tak byl povolán z juniorky debutant Lukáš Pařenica. Od všech mu patří poděkování za to, že se na tento důležitý post v takto těžkém utkání postavil a hlavně kluky stoprocentně podržel. I když byla taktika v úvodu podřízena této skutečnosti, mladý gólman několika jistými zákroky potvrdil, že v juniorské kategorii je jasnou jedničkou. První část díky výkonu obou brankářů přinesla bezbrankový stav. Přestože se domácí ve druhé třetině dostali do dvougólového vedení, závěr byl plně v naší režii. K obratu zavelel kapitán Věchet, jenž od modré prostřelil nejlepšího hráče domácích Luňáka. V 53. minutě mazácky skóroval Pomichálek. V té době jsme byli lepší a o poznání hokejovější. V prodloužení bylo více než zřejmé, že domácí směřují svoji hru k samostatným nájezdům. Ale 55 vteřin před koncem využil své rychlosti Jebavý a krásným blafákem získal pro náš celek první důležitý bod. O tento překvapivý výsledek se zasloužili všichni hráči svým zodpovědným kolektivním výkonem, za což jim patří velký dík. Druhé utkání sehrajeme ve středu od 18 hodin doma. Zveme všechny fanoušky, aby nás přišli podpořit tak, jako tomu bylo v předchozích dvou duelech."

Baráž o krajskou ligu

Třebechovice pod Orebem – Nové Město nad Metují 3:2 (1:1, 2:1, 0:0). Branky a nahrávky Třebechovic: 16. Šeda (Bartoň), 25. Kudr (Dostál), 38. Branda (Kostka). Střely na branku: 39:35. Třebechovice p. O.: P. Lochman – J. Lochman, Kostka, Hendrich, Špička – Dostál, Filip, Kudr – Drašnar, Bartoň, Šeda – A. Lochman, Branda, Vik – Tuček, Stříteský, Kosina.

Martin Klemenc, trenér Třebechovic: „Ve vyrovnané bitvě jsme vybojovali cenné tři body, což je nejzásadnější informace. Všichni aktéři duel odmakali a za to jim patří dík. Hosty dlouho držela nad vodou naše nepřesná koncovka a výkon brankáře Biegla. Naše defenziva nebyla tak propustná jako v minulém utkání a tak jsme brankové dostihy tentokrát neviděli, i když šance na obou stranách byly."