V úvodu ročníku si slovenský jemný technik užívá aktuální pohodu, která se promítla i do statistik. Specialista na nájezdy se může holedbat průměrem jedné branky na utkání.

„Snažím se pomoci mužstvu. Když se bude vyhrávat, tak se vyšvihnou i jednotlivci,“ tvrdí Špirko, jenž skóroval i v neděli proti Karlovým Varům.

Na víc jak na bod vaše branka nestačila. Opět jste doma prohráli v penaltovém rozstřelu.
Tentokrát jsme vděční i za jeden bod. Nehráli jsme tak, jak bychom si představovali. Pořádný tlak jsme si vytvořili až v poslední třetině. Nevyužili jsme kupu přesilovek. Vůbec se nám nedařily, těžko jsme se k nim dostávali. Moc mě to mrzí. Je sice teprve začátek sezony, ale musíme hrát lépe. Už chceme fanoušky potěšit výhrou za tři body.

Proč jste podle představ zahráli až posledních deset minut třetí třetiny?

Nevím, neumím si to vysvětlit. Chyběl tomu gól, který by nás nakopl. Měli jsme pár šancí, občas i dobré momenty v přesilovkách. Musíme si všichni pomáhat, hrát jeden za druhého. Nemůžeme si dovolit nic vypustit. Všichni v pětce musejí být naladěni na stejnou vlnu.

Vaše řada si ale rozumí, alespoň na ledě je to vidět. Branky střílíte v každém zápase. Máte radost z toho, jak jste se v Pardubicích uvedl?

Je mi jedno, zda vedu bodování, nebo ne. Je se snažím pomoci mužstvu. Důležitější je, aby mužstvo bodovalo a vyhrávalo. Pak se vyšvihnou i jednotlivci. To je pro nás všechny nejdůležitější. I kdybych neměl bod, tak bych mluvil stejně.

Ve všech utkáních jste zatím bodovali, ale ani jednou naplno. To asi není úplně ideální, že?

Samozřejmě by nás potěšilo, kdybychom vyhráli za tři body – to je jasné. Musíme si ale uvědomit proti komu jsme nastoupili a především, jak jsme hráli. Hlavně proti Zlínu i teď proti Karlovým Varům můžeme být vděčni za bod, který jsme jim ukradli.