„Uvidíme, co z toho vznikne. Doufám, že to z mojí strany nebude blamáž a bude to dobré,“ pronesl bývalý mistr světa a kapitán národního týmu.

Už odmala bylo jeho snem si zachytat nějaké soutěžní utkání. Teď se mu to konečně splní, v necelých dvaačtyřiceti letech půjde o premiéru jako hrom.

„Je to pro mě obrovská výzva,“ řekl před svým gólmanským debutem.

Jak vůbec tenhle nápad vznikl?

Zasloužil se o to především Jaroslav Kudrna, další legenda a současný trenér právě třebechovického mužstva.

Tomáš Rolinek - bývalá útočná hvězda (nejen) Pardubic.Tomáš Rolinek - bývalá útočná hvězda (nejen) Pardubic.Zdroj: ČTK

„Když na tréninku neměli gólmana, tak mi zavolal, abych přijel chytat. Díky tomu, že jsem s nimi absolvoval nějaké tréninky, tak vznikl nápad, že bych naskočil do zápasu. V první řadě jsem z toho byl velmi překvapený, nečekal jsem takovou nabídku,“ nechal se slyšet Rolinek, někdejší vynikající útočník.

Rozdíl to pro něj bude velký. „Sice jsem nějakými bloky zabraňoval gólům, ale tohle je jiné. V brance je to zatížení velké. Člověk furt chodí dolů a nahoru, je to strašně těžké,“ má jasno.

„Já nemám žádný styl, hlavně si dávám za cíl puk jakkoliv chytit, aby z toho nebyl gól. Je to větší tlak, všechno záleží jen na vás. Když tomu zabráníte, tak jste za hvězdu a když pustíte bramboru, je to špatné,“ poznamenal borec, jenž hráčskou kariéru ukončil před více než rokem.

Během ní si udělal velké jméno. Jak se Rolinkovi zadaří v kase?

Nabízí se ještě jeden nápad. Co kdyby šel do pole také kouč Kudrna a legendy si zahrály po svém boku?