Středeční porážka s Ústím nad Labem 1:4 jen dokumentovala, v jaké nynější nepohodě se nacházejí svěřenci Jiřího Kučery, kteří v první lize prohráli již popáté v řadě. Pokud nedojde k razantnímu zlepšení a výsledkovému progresu, vyžerou si lvi bídnou sezonu…

„Projevuje se asi už trošku křeč, ale rozhodně nic nevzdáváme a makáme dál," odhodlaně tvrdil po další porážce útočník David Švagrovský.

Jako jeden z mála snesl proti Ústí nad Labem za svůj výkon přísnější měřítko. Vstřelil branku na 1:3, ale v dalších šancích zaváhal.

„Nemyslím si, že by bylo Ústí lepším týmem. Největší rozdíl byl v tom, že oni dávali góly a my ne," všiml si Švagrovský.

Pravda. Severočeši, aktuálně třetí tým ligy, už v Hradci předvedl spoustu mnohem kvalitnějších zápasů. Přesto si odvezl pohodlnou výhru. „Po dlouhé době jsme vyhráli za tři body, ale nebylo to ani zasloužené. Vítězství se zrodilo díky Koutskému v bráně, který pochytal hromadu šancí, a my jsme vstřelili čtyři góly," kritizoval svůj tým ústecký asistent trenéra Jiří Mička.

Hradec si zápas prohrál nejen zlým zakončením, ale především mizernou prací v předbrankovém prostoru. Odtud dostal tři ze čtyř branek.

„Byl to další rozhodující faktor. My jsme ze spousty závarů nedokázali uspět ani jednou," připomněl Miloš Říha mladší, asistent Jiřího Kučery na hradecké lavičce.

Východočeši ztrácejí osm kol před koncem na osmé Benátky nad Jizerou jeden bod. V sobotu hrají v Litoměřicích, které ještě živí naději na play off. Benátky se představí v Havlíčkově Brodě.

„Bude to ještě velký boj. Osobně jsem si prošel mnoha krizemi, ještě horšími než je tato. Musíme věřit, že to zlomíme a play off hrát budeme," neztrácí optimismus David Švagrovský.

S kým ještě hrají

Hradec Králové                    Benátky n. J.
(9. místo, 60 bodů)                (8. místo, 61 bod)

Litoměřice                              Havl. Brod
Olomouc                              Most
Šumperk                               Litoměřice
Mladá Boleslav                    Šumperk
Benátky n. J.                         Hradec Králové
Písek                                    Kadaň
Kadaň                                   Jihlava
Beroun                                Třebíč
Pozn.: S tučně vytištěnými celky hrají doma.