„Musíme dobře bruslit a být v pohybu. Pokud to splníme, mělo by to být dobré," říkal v rozhovoru pro Deník Jiří Šimánek.

A dobré to bylo. Na pohodu.

Kvalitativní nesoulad se projevil už od prvních minut. Domácí určovali tempo, rychle si vynutili fauly a přesilovky, které jsou jejich výstavní disciplínou.

První lajna rozehrála solidní ťukes, Kudrna narýsoval pas Mertlovi, ten strčil puk přes šířku brankoviště Šimánkovi a kapitán trefil sezonní gól číslo 23.

Na druhou branku se čekalo jen tři minuty. Červený chytře našel rozjetého Rouska, ten před Cháberou roztančil svoje rychlé ruce a zasunul mezi betony.

Kladno se trochu nadechlo až před polovinou druhé části, chvílemi si vynutilo tlak, ale když se v nepřehledné mele prosadil Švihálek, bylo vymalováno.

Konečný výsledek 4:0 stanovil Kudrna, Kantor vychytal šestou nulu v sezoně.

Mountfield HK – Rytíři Kladno 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Fakta - branky a asistence: 8. Šimánek (Mertl, Kudrna), 11. Rousek (Červený), 31. Švihálek (Červený), 52. Kudrna (Mertl). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4617.
Mountfield HK: Kantor – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf – Kudrna, Mertl, Šimánek – Dej, Marha, Květoň – Pospíšil, Tvrdík, Knotek – Švihálek, Červený, Rousek. Trenér: Peter Draisaitl.
Rytíři Kladno: Chábera – Růžička, Kaberle, Jankovič, Doudera, Majeský, Černošek, Gutwald – Tenkrát, Patera, Kuchler – Bajaruns, Dragoun, Zagrapan – Rudovský, Dalecký, Eberle – Šilhavý, Havlíček, Bílek. Trenér: Jiří Čelanský.

Hvězda zápasu

TOMÁŠ ROUSEK, útočník Hradce Králové (v utkání 1 gól + 0 asistencí): Není to žádný bombarďák, který slaví gól každý zápas. Ale když zasune, stojí to za to. Proti Kladnu brilantně vyřešil sólový nájezd, Chábera jen zíral.