Bylo mu fajn, sestřelení Pardubic (4:1) mu udělalo pětihvězdičkovou náladu. Až takovou, že na téma čtvrtfinálového soupeře z Mladé Boleslavi pronesl. „Trenérů máme dost, tak snad něco vymyslí," smál se po třetím vítězném derby v ročníku kapitán Mountfieldu René Vydarený. Hradci začne play off přesně za týden.

Derby jste vyhráli přesvědčivě 4:1, ale dlouho byl výsledek na vážkách, Pardubice byly stále v kontaktu.
Nečekali jsme nic snadného. Oni jsou houževnatí, všechny předchozí zápasy poztráceli až v závěru. Tušili jsme velký odpor, proto to zprvu bylo opatrnější. Vcelku šikovně napadali, měli jsme  problémy s rozehrávkou. Navíc přišli lidi, bylo zase vyprodáno, takže jsme se trochu topili v ledu a puk nám skákal.

Mohli jste si pomoct přesilovými hrami, měli jste i dlouhou pětiminutovou výhodu po vyloučení Voženílka, ale sehráli jste je špatně. Souhlasíte?
Ano, to nám nepřidalo, v přesilovkách jsme se trápili, což se nestalo poprvé. Na tom musíme zapracovat. Derby ale mělo grády, jako vždycky jde s Pardubicemi o všechno, tyhle zápasy mají speciální atmosféru. Vyhráli jsme, a tak věřím, že nám fanoušci odpustí předchozí domácí porážky.

Vítězstvím jste si pohlídali třetí příčku, play off budete začínat doma.
Vedení po nás od začátku sezony chtělo, abychom začínali play off doma. Jsme moc rádi, že se nám to podařilo. Trošku jsme klopýtali, ale teď jsme se vrátili na vítěznou vlnu a věřím, že nám to vydrží.

Po sérii špatných výsledků jste na závěr základní části dvakrát vyhráli. Zklidní se atmosféra a budete před startem čtvrtfinále více v klidu?
Určitě bude lepší nálada a chuť, než kdybychom poslední zápasy prohráli. Pak máte akorát depresi a řešíte, co všechno je špatně. Teď se můžeme zaměřit na dobré věci a ladit je.

Z osudí vám vypadla jako čtvrtfinálový soupeř Mladá Boleslav. Co tomu říkáte?
Nám to bylo v podstatě jedno, chtěli jsme hlavně skončit třetí. Na výběr stejně nebylo (Plzeň, Boleslav, Olomouc), čekám vyrovnanou sérii.

Řekněte, co ve vás Boleslav vyvolává?
Bruslařský klub… (rozesměje se) Ale vážně, hlavně doma jsou aktivní, střílejí odevšad. Teď to nechci moc rozebírat, jsme v euforii po vítězství v derby. Ale víte co, trenérů tu máme dost, snad něco vymyslí. (vybuchne smíchem)

Z play off máte vytěžit medaili. Je v Hradci nejsilnější tým za poslední tři roky?
Všechna naše mužstva měla svoji sílu a charakter. Zbytečně bych to neporovnával.

Průšvih! On-line systém zkolaboval
Hradec Králové - Fanoušci lační vstupenek na play off seděli po obědě u počítačů, v sobotu ve 13 hodin měl začít předprodej na úvodní dva domácí čtvrtfinálové zápasy s Mladou Boleslaví. Jenže systém se po náporu lidí prakticky ihned zhroutil, přes net nešlo pořídit vůbec nic. Na pokladnách zimního stadionu, kde předprodej začal ve stejnou dobu,  se stalo prakticky totéž. „Problém nastal na serveru, který spravuje společnost Sport-ticket, jež je provozovatelem našeho prodejního systému," uvedl marketingový ředitel klubu Petr Picka. Nejprve došlo na pokladnách k zprovoznění prodeje vstupenek na stání, následně i na sezení, on-line prodej se ale rozeběhl až po 16. hodině, kdy už většina vstupenek na sezení byla vyprodaná. Fanoušci, co se nevydali po kolapsu systému na zimní stadion, měli smůlu. „Všem fanouškům se za tento problém omlouváme," dodal Picka. Klub o všem podstatném aktuálně informoval na svých webových stránkách.

Derby prohrály zbytečné fauly
Pardubice - Po páteční porážce v Hradci 1:4 pardubický trenér Peter Draisaitl hudroval nad zbytečnými fauly: „Když chceš někoho honit, musíš hrát v pěti. Kromě toho, my většinou jsme schopni být v zápase, co nám pak schází, to jsou rozdílové akce," dodal ještě. Teď na jeho Pardubice čeká šest zápasů v play out, které rozhodnou, zda se tým vyhne v baráži. „Hned od soboty jsme se začali připravovat na úterní souboj s Litvínovem. Pozitivní aspoň je, že play out máme ve vlastních rukou," zmiňuje Draisatil dvoubodový náskok na 12. pozici před Litvínovem.