Pardubice v minulém týdnu sehrály úvodní přípravné utkání. Na ledě prvoligové Jihlavy se jim ale vůbec nedařilo, prohrály po špatném výkonu 2:5.

„Na začátku jsme hráli katastrofálně, pak jsme se sice trochu zvedli, ale přišlo mi, že Jihlava chtěla více vyhrát," konstatoval útočník Josef Marha.

To Plzeň už má za sebou dvě utkání a obě vítězná.

Minulou středu si v pohodě poradila s Ústím nad Labem (4:1), v úterý pak získala cenný skalp nováčka Kontinentální hokejové ligy Admiralu Vladivostok, který porazila po samostatných nájezdech 4:3.

Extrémně se v obou utkáních vedlo zkušenému útočníkovi Ondřeji Kratěnovi, jenž nastřílel celkem pět branek!

Úvodní příprava dnes čeká na hokejisty Mountfieldu Hradec Králové, kteří od 18 hodin hrají ve Znojmě s místními Orly, účastníkem EBEL ligy.

„Bereme s sebou mladší hráče, ty nejzkušenější necháváme doma," prohlásil asistent trenéra Jiří Kučera.

Pro Hradec nastává čas hledání ideální sestavy. V tréninku má přes třicet hráčů, brzy dojde k výrazné selekci.

„Je jasné, že v nejbližších utkáních budou dostávat více příležitostí hráči, kteří jsou na hraně. V tréninku toho mnoho nepoznáte, určující budou samotná utkání," nastínil Kučera.

Hradec po dnešním utkání se Znojmem čeká v příštím týdnu vstup do European Trophy. V úterý zahájí boje ve skupině zápasem v Plzni, o dva dny později přivítá v prvním domácím duelu Kometu Brno. „Po tomto utkání dojde k zúžení kádru, někoho budeme muset vyřadit. Myslím, že tři zápasy by nám měly postačit k tomu, abychom se správně rozhodli, ale už je jisté, že to nebude jednoduché. Kluci pracují velmi dobře," uvedl asistent hlavního kouče Petera Draisaitla.