Atypickou přípravu na ledě v tomto týdnu začali hokejisté prvoligového Hradce Králové. Od pondělí totiž trénují v pardubickém azylu.

„Není to pro nás úplně nejpříjemnější situace, protože musíme dojíždět, ale jsme rádi za to, že vůbec můžeme být na ledě. Alespoň někde můžeme trénovat. Všechno zatím probíhá v klidu. Každý se s tím vyrovnal po svém," říká Martin Vágner, obránce Královských lvů.

Přestože tato situace bude ještě nějaký pátek trvat, strach, že by se to mohlo negativně promítnout v úvodu prvoligové sezony, nemá.

„Myslím si, že se to neprojeví. Led je všude zhruba stejný a nyní je navíc v Pardubicích už v obou halách. Ledu by tedy pro nás mělo být víc. Stejně to teď ještě není moc o hokeji, zatím se především nabírá fyzička. Doufáme, že až budeme trénovat nějaké systémy, bude to už na našem domácím ledě," přál by si osmadvacetiletý zadák, jejž kouč Martin Hosták zvolil kapitánem týmu.

„Určitě je to pro mě pocta, obrovská čest. Jsem z nedaleké Jaroměře, takže k Hradci Králové mám i trošku vztah," podotkl Vágner.

Předevčírem sehráli Hradečtí úvodní přípravné utkání na ledě Benátek nad Jizerou, kde týmu ze stejné soutěže podlehli 2:4. Extraligou protřelý bek však ještě nenastoupil.

„Po letní přípravě jsem šel na artroskopii s kolenem. Sice už teď normálně trénuji, ale ještě to není úplně na sto procent, tak jsme se dohodli s trenérem, že vynechám tento zápas a možná i příští. Koleno ještě potřebuje rehabilitovat a posilovat. Je to otázka týdne, maximálně dvou, než budu úplně v pohodě," pevně věří Martin Vágner.