Není to hráč, který Hradci vystřílí vytoužené semifinále, ale platný může být. I přesto, že v Karlových Varech mu to letos nesedlo. Tomáš Bulík je od úterý hráčem Mountfieldu HK. Slovenský útočník by měl nastoupit už v pátečním extraligovém utkání. Náhoda tomu chtěla, že Hradec čeká souboj s Karlovými Vary…

Třicetiletý centr. I křídlo. Levák. V „cívíčku" zapsané starty za slovenskou reprezentaci a účast na světovém šampionátu v Německu v roce 2010.

Dále sedmizápasová zkušenost v KHL v Chanty-Mansijsku, famózní sezona ve Slovanu Bratislava (26+30), ale také postupné bodové skomírání v Liberci a poslední výbuch v Karlových Varech, kde si Bulík v sedmadvaceti zápasech proklestil cestu k jednomu gólu a čtyřem přihrávkám… „Nebylo to tam z jeho strany ideální," přikývne na znamení souhlasu generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček, aby hned vzápětí začal s obhajobou nově pořízeného zboží. „Je to typ bruslivého a důrazného útočníka, kterého v mužstvu nemáme. I charakterově je to výborný kluk a skvělý do kabiny, což je také důležitý aspekt."

Do Hradce nepřichází Bulík jako hvězda, na které by měla stát a padat hra prvních dvou formací. Spíš začne v klidu v závětří v některé z upozaděných formací a postupně bude chtít získávat zajímavější roli.

Letos mu to totiž nejde. Sezonu začal v Žilině, ale už po sedmi utkáních (8 bodů) mašíroval na druhý konec „Československa". Jenže naneštěstí se přimotal ke karlovarské bídě. Čekaly se od  něj góly a nahrávky, nepřišlo ani jedno. Nashromáždit za tři měsíce pět bodů, je vážně k uzoufání.

Bulík ale hokej umí. O tom není sporu. Příchod do nového prostředí ho může osvěžit. Co třeba už v pátek?