S východočeským klubem Smoleňák podepsal jednoletý kontrakt, který je však oboustranně otevřený a umožňuje mu odchod do jiného klubu. „Jsem rád, že se nám nakonec po delší době podařilo najít shodu a domluvit se na spolupráci. Smlouva je však koncipovaná tak, že Radek může v případě jakékoliv lukrativní nabídky odejít do jiného klubu. Smlouva je v každém případě postavená trošku jinak než klasické smlouvy, ale domnívám se, že je oboustranně výhodná,“ vysvětluje generální manažer Aleš Kmoníček podobu dohody.

Není však vyloučeno, že Smoleňák stráví v Hradci celou sezonu. „Kdykoliv v průběhu Radkova působení v Mountfieldu HK se můžeme samozřejmě domluvit na jeho pevném působení v našem klubu až do konce sezony. Každopádně toto je nyní předčasné. My v tuto chvíli hlavně věříme, že nám pomůže zejména v produktivitě, se kterou máme problémy od začátku sezony,“ dodává Aleš Kmoníček s tím, že vedení klubu nyní intenzivně pracuje na tom, aby mohl Radek Smoleňák naskočit již do nedělního utkání proti Olomouci.

Efektivita v zakončení trápí Východočechy prakticky od letních měsíců, Smoleňák by měl přispět k jejímu zlepšení. Očekává to také sportovní manažer Jaroslav Bednář. „Jsme strašně rádi, že jsme konečně dotáhli jednání s Radkem do zdárného konce. Pro mužstvo toho v loňské sezoně hodně udělal, víme, jaké v sobě má kvality. Je to samozřejmě hráč, který se nám bude hodit, zejména díky kvalitě zakončení a práci v předbrankovém prostoru,“ říká sportovní manažer Mountfieldu.

Radek Smoleňák odehrál za Hradec v loňské sezoně 25 zápasů s bilancí 11 branek a 5 asistencí. Týmu pomohl zejména ve vyřazovacích bojích, kde byl nejproduktivnějším hráčem mužstva - z šesti vítězných gólů týmu vstřelil čtyři. K tomu přidal jeden další a navíc dvě asistence. Na podobnou úspěšnost bude chtít navázat také na začátku nového ročníku.   (jv)

Hokejisté PSG Berani Zlín ve 3. kole hokejové extraligy hráli proti Hradci Králové.
Dva góly. I to stačilo na výhru