Vedení hokejového Hradce, jmenovitě předseda představenstva Miroslav Schön, tak reagovalo na výkon sudích v duelu 35. extraligy s Libercem. Ten přitom po velkém boji a skvělém hokeji vyhrál Mountfield 3:2.

Hradeckým šéfům se nepozdával metr rozhodování především v první polovině utkání. Proto takhle demonstrovali rozhořčení.

„My jsme byli s kolegy zděšeni. Myslím, že to degraduje naši extraligu, nejvyšší soutěž," reagoval na okamžitý verdikt liberecký trenér Filip Pešán.

„Bylo to dost emotivní a s některými výroky jsme nesouhlasili," přiznal domácí kouč Václav Sýkora. „Ani jsem to neslyšel, dozvěděl jsem se to až v šatně, bylo to překvapení," doplnil.

Nebylo to však poprvé, kdy hradecký klub provedl stejnou akci. Už v září 2014 vetoval po domácí prohře s Litvínovem Petra Lacinu. Rovněž tehdy bylo toto rozhodnutí oznámeno ihned po utkání hlasatelem.

Při úterním utkání s Libercem emoce opravdu létaly vzduchem. Fanoušci lamentovali po výrocích rozhodčích. Z pohledu Hradce je dostaly především dva momenty.

Prvním bylo vyloučení útočníka Michala Dragouna na 2 plus 10 minut za vražení na hrazení v první třetině. Mountfield šel totiž po tomto verdiktu do dvojnásobného oslabení. Jenže záznam dal za pravdu rozhodčím. Dragoun trefil libereckého kapitána Branka Radivojeviče zezadu, ale hlavně až notnou dobu po odehrání puku. Je pravda, že Bíly Tygr nebyl na srážku zrovna excelentně připravený.

Další zásadní chvílí bylo vykázání forvarda Alexe Picarda do konce zápasu za sekání. Kanaďan se mimo hru ohnal po soupeři při souboji před brankou. Byl to impulzivní zákrok, který si měl odpustit. Samozřejmě, je tady otázka, zda byl úder tak intenzivní, aby se Filip Pyrochta svíjel na zemi. Liberečtí tvrdili, že byl zasažen do rozkroku, což na záznamu není úplně zřetelné.

Nejvíce diskutabilní tak bylo vyloučení zadák Zdeňka Čápa za hru kolenem. Obránce totiž soka trefil ramenem a jen mírně bokem.

Každopádně hráči byli sice podráždění, ale nakonec se z tohoto negativního rozpoložení dostali.

„Před poslední třetinou jsme si řekli, že si nebudeme všímat rozhodčích," řekl trenér Sýkora. Hradci se to vyplatilo, v závěrečné části dokonal obrat z 0:2 na 3:2.