První prohrou v přípravném období vstoupili do turnaje Mountfield Cup hokejisté Pardubic, kteří těsně podlehli Spartě. Další dva víkendové zápasy se staly poslední možností pro některé hráče, kteří jsou v Dynamu na zkoušce.

„Potřebuji je vidět právě proti soupeřům, se kterými budeme hrát v sezoně. To je pro mě důležité měřítko, proto těchto hráčů nastoupilo proti Spartě tolik, podobné by to mohlo být i v neděli,“ uvedl hlavní trenér Miloš Holaň.

Na úvodní gól Sparty rychle odpověděl Patrik Poulíček po spolupráci s Martinem Kautem, ale v závěru druhé třetiny využil Tomáš Pavelka přečíslení Sparty a vstřelil druhý gól.

Co ukázal zápas pardubickým trenérům?

„Velkou obětavost, spoustu střel jsme zblokovali. Zároveň i zbytečná vyloučení, která nerad vidím. Rvali jsme se do poslední chvíle, snažili jsme se vyrovnat, ale už k tomu nedošlo,“ řekl Holaň a k nervóznímu závěru, který přinesl řadu vyloučení, dodal: „Taková je příprava, hráči bojují o fleky.“ V pondělí má být jasno, kdo ve zkoušce uspěl.

Hokejový Mountfield Cup: Mountfield HK - HC Sparta Praha.
Koukal začal gólem. Úmysl to nebyl, řekl

Odehráno: Sparta – Jižní Korea 1:2 pp, Hradec Králové – Sparta 3:2 sn, Pardubice – Sparta 1:2, Hradec Králové – Jižní Korea 4:3 pp, Pardubice - Jižní Korea 4:1.
Zbývající program – neděle, 17.30: Hradec Králové – Pardubice.