Přispěl k triumfu Hradce na Mountfield Cupu. A zároveň absolvoval první test odolnosti. Petr Koukal, mistr světa a uznávaný centr, si v neděli zahrál poprvé proti Pardubicím, kde býval kapitánem.

Pozornosti pardubických fanoušků jste viditelně neunikl…
Transparent Vítej doma, Péťo, jsem opravdu nečekal. (směje se) Ale to k hokeji patří. Už když jsem podepsal s Hradcem, objevily se nějaké komentáře. V Pardubicích hrajeme ale až ve 26. kole, tak snad fanoušci nevychladnou. (usmívá se)

Proti Pardubicím jste hrál poprvé?
Ne, už jsem proti nim nastoupil za Plzeň, ale to jsem byl po měsíci zpátky.

Ale derby to bylo první. Jak se vám líbilo?
V Pardubicích stejně už není skoro nikdo, koho bych znal. Honza Starý, brankář Martin Růžička, Marka Trončinského znám z nároďáku. Ale fanoušky to bavilo, což se dalo čekat. Jinak to byl stejný zápas jako s Koreou a Spartou. Je neuvěřitelné, jaký hokej se hraje na začátku srpna. Tempo pomalu jako v extralize. Když jsem začínal, tak se takové zápasy odklouzaly. A když dal někdo tělo, hned se ozvalo: Co blbneš?

Vy ale nevypadáte přílis spokojeně. Proč?
Třikrát jsme šli do prodloužení. Můj názor je takový, že aspoň jeden zápas jsme měli vyhrát za tři body. V plné síle jsme nastupovali proti týmům, které zkoušely hráče. Máme na čem pracovat.

Ovlivnilo zápasy vedro?
Led je samozřejmě pro obě mužstva stejný, ale hrozný. Mně nevadí, jak puk skáče, ale jak se zastavuje. Přestane klouzat. Z toho ledu je takové struhadlo. Třeba Jarda Bednář je z toho podle mě úplně nešťastný.

Zvládl jste tři utkání. Zlepšoval jste se?
Asi jo. První zápas šlo o to uvědomit si, jak hraju centra dozadu, práci v obranné třetině, kde stát a jak se pohybovat. Měl jsem trochu tréninkový výpadek, takže jsem rád, že jsem se dal do kupy a mohl odehrát všechny tři zápasy.

Jak si sedl váš útok s Richardem Jarůškem a Rudolfem Červeným?
Dobrý. Ruda i Ríša jsou šikovní hráči a šancí jsme měli dost, abychom dali dva nebo tři góly. Musíme trochu zapracovat na koncovce, být důraznější.

Jakub Sedláček. Ilustrační foto.
Rybárovo zranění řeší příchod gólmana Sedláčka

Brankář Růžička: Od podobných výkonů se můžeme odrážet
Hradec Králové - Pardubičtí hokejisté nakonec podlehli v posledním utkání Mountfield Cupu domácímu týmu v prodloužení a skončili na třetím místě. „Byla to pro náš tým dobrá zkouška. Myslím, že jsme tady podali dobré výkony, od kterých se můžeme odrážet,“ uvedl po turnaji brankář Dynama Martin Růžička, jenž byl ve východočeském derby oporou Pardubic. „Hradec byl v plné síle, bylo toho opravdu dost,“ nemohl si stěžovat na nedostatek práce. „Když se prohraje, tak to není úplně ideální. Můžeme si ovšem říct, že jsme na ledě nechali všechno. Bylo to otevřené do poslední chvíle,“ dodal po třetím utkání Pardubic ve třech dnech. V přípravných zápasech se před ním vystřídali noví obránci a zároveň ti, kteří byli v klubu na zkoušce. „Kluci mi pomáhají. Když to řeknu, snaží se puky sežrat. I to mi dodává energii,“ řekl třicetiletý brankář. Po dni volna dnes čeká na Dynamo další porce tréninku.