Střet s Davosem i s proslulým trenérem Arno del Curtem, který vede špičkový švýcarský tým dvaadvacet roků.

Souboj s pražskou Spartou s novým koučem Uwe Kruppem, známým to německým odborníkem.

A navrch nedělní derby.

Hokejový Mountfield Cup, který se bude hrát v Hradci od čtvrtka do neděle, nabízí východočeským extraligovým mančaftům vskutku vymazlené zápasy.

Mountfield i Dynamo si zahrají tři exponované duely. „Účast Davosu nás velice těší, protože je jedním z nejlepších evropských týmů, který můžeme přivítat,“ řekl klubovému webu ředitel turnaje Robert Horyna.

Lákavá je také – samozřejmě – účast Sparty a Dynama. „Pro Pardubice to jsou tři kvalitní utkání v průběhu týdne, mají to navíc kousek. Na jejich účasti jsme byli předběžně domluvení už na konci minulého ročníku. Sparta je velice atraktivní tým,“ upozornil Horyna.

Pro hradecké i pardubické fans však budou zásadní výkony jejich týmů. Mountfield Cup je sice součástí přípravy, ale pro oba celky velmi důležitou. Očekává se, že po duelech v aréně Mountfiledu budou trenéři Tomáš Martinec i Miloš Holaň vyhodnocovat, jak se jim jeví zkoušení borci.

A také u některých rozhodovat, zda si je ponechají pro extraligové boje, nebo je pošlou o dům dál. „Může se stát že po Mountfield Cupu náš kádr někdo opustí,“ přiznal pardubický Holaň. V jeho týmu jsou na testech čtyři hráči – jeden obránce a tři útočníci.

Hradec testuje pět potenciálních posil, dva zadáky a tři forvardy. „Chceme jim dát šanci na Mountfiled Cupu, abychom je viděli v zápasech,“ pronesl nový kouč Martinec.

„Trenéři začínají mluvit o tom, že je tu osm, devět volných míst, o které se musíme poprat a uvidíme, jak to dopadne. Nevím, jak je to u ostatních kluků, ale v mém případě máme dohodu, že po Mountfield Cupu se dohodneme, co bude dál,“ přiznal pro klubové stránky útočník Petr Straka.

Ten se v první přípravě proti Přerovu trefil dvakrát a bude chtít na střelecké úspěchy navázat.

Hokejisté Přerova (ve žlutém) v přípravném utkání s Mountfield HK. Jan Berger
Dvořák si odbyl debut. „Je to splněný sen,“ zářil

Program Mountfield Cupu 2018
Čtvrtek, 15:00: Dynamo Pardubice – HC Davos
Čtvrtek, 19:00: Mountfield Hradec – Sparta Praha

Sobota, 14:00: Sparta Praha – Dynamo Pardubice
Sobota, 18:00: Mountfield Hradec – HC Davos

Neděle, 14:00: HC Davos – Sparta Praha
Neděle, 18:00: Mountfield Hradec – Dynamo Pardubice