Vedení pardubického klubu přichází s dalším zásahem do hráčského kádru. V Pardubicích končí švédský obránce Oscar Eklund, jenž chyběl v sestavě pro poslední dva pardubické zápasy. Místo něj přichází na hostování do konce letošní sezony útočník Matej Paulovič.

"Potřebujeme trochu oživit naši ofenzívu. Matej je mladý útočník, který by nám mohl pomoci s produktivitou. V minulé sezoně se mu dařilo v Hradci Králové a věříme, že by na své úspěchy mohl u nás navázat,“ řekl Dušan Salfický, člen představenstva.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice.
Měnit pravidla v průběhu soutěže správné není, shodují se

Pětadvacetiletý forvard, jenž v české extralize působí od minulé sezony, nasbíral v předchozím ročníku ve 47 zápasech 22 kanadských bodů. V této sezoně se jeho role změnila. "Matej trenéry nepřesvědčil a nevybojoval si stále místo v základní sestavě. V současné chvíli jsme museli řešit problém s velkou marodkou v obraně, kdy pro Tomáše Linharta sezóna pravděpodobně skončila a u Petra Zámorského nevíme, jak se jeho zranění bude nadále vyvíjet," řekl k výměně Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfield HK.

Paulovič dříve působil i na Slovensku, ve Švédsku a zámořských soutěžích. Oblékal i národní dres, má bronzovou medaili ze světového šampionátu hráčů do 20 let.

Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v bíločerveném) a HC Mountfield Hradec Králové (v černočerveném) v pardudubické enterie areně.
Boj o extraligu má i východočeskou stopu