Zarputilý bojovník ukázal, jak je pro mužstvo důležitý. Třinec byl totiž první polovinu zápasu lepší a také vedl, když se prosadil jeho elitní kanonýr Martin Růžička.

Jenže pak se do toho obul Köhler. Nejprve ve 28. minutě vyrovnal: Počkal si na vyražený puk v mlýnici před bránou. To byla jeho obvyklá trefa.

Také druhá padla z prostoru, kde má Köhler svoji kancelář. Asistent kapitána využil skvělou nahrávku svého šéfa Jaroslava Bednáře a ve 44. minutě využil přesilovku. Pro Hradec to bylo vysvobození, protože mužstvo na začátku třetí části hry nezvládlo výhodu pěti proti třem trvající déle než dvě minuty. Hradec ji sehrál příšerně, pomalu kombinoval, netlačil se do střelby. I proto byla Köhlerova branka tak klíčová.

Forvard navíc přidal hned minutu nato další. Tentokrát to byla trochu jiná disciplína. Mountfield hrál v oslabení, Köhler zachytil rozehrávku hostů, ujel zadákům a střelou mezi betony pokořil gólmana Šimona Hrubce.

Před utkáním poslední Hradec si tak vyšlápl na tým, který byl na druhém místě tabulky. K úspěchu domácích velmi výrazně (stejně jako v pátek proti Plzni) přispěl také brankář Jakub Sedláček.

Hradec se tak pomalu hrabe z úvodní bídy. Po třech prohrách o víkendu zabral. Proti ambiciozním Plzni a Třinci pobral celkem pět bodů za dvě výhry. To je posun…

Hradec Králové - Třinec 3:1

Fakta - branky a asistence: 28. Köhler (Kukumberg, Rosandić), 44. Köhler (Bednář, Džerinš), 45. Köhler – 7. M. Růžička (Rákos, Polanský). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4760. Třetiny: 0:1, 1:0, 2:0.
Mountfield HK: Sedláček – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář, Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal, Zigo – Köhler, Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.