„Konečně jsem se dočkal. Jsem moc rád,“ radoval se Pavelka, který tentokrát dostal přednost před nejlepším gólmanem ligy Patrikem Rybárem, po duelu před novináři.

„Odvedl výbornou práci,“ pochválil zelenáče ten nejzkušenější, kapitán Jaroslav Bednář, který se stal díky dvěma brankám mužem zápasu.

Ale také Pavelka měl na úspěch svůj vliv. Nezaskočil ho ani nepříliš vydařený start. V 15. minutě totiž Hradec prohrával 0:2 a především druhá branka po teči spoluhráče byla pro brankáře nešťastná.

„Začátek byl pro mě hodně těžký. Po dlouhé době jsem si mohl zachytat extraligu a hned jsem dostal dvě rychlé branky. Ale naštěstí mě to nepoložilo,“ popisoval ostrý start.

„No, my jsme mu moc nepomohli. Nastoupil do televizního zápasu, což na jeho psychiku jistě nebylo lehké. On pak chytil mraky vítkovických šancí,“ upozornil šéf Bednář.

„Snažil jsem se to hodit za hlavu. Potom tam byly nějaké situace, kterými jsem se chytil,“ potěšilo Pavelku.

Odskočili Vítkovicím

Vedle jeho příspěvku pomohl Hradci také gól na 1:2, který padl ještě v první třetině v přesilovce pět na tři. Od druhé části už se rozjela mašina, která na konci dospěla k výsledkově jasnému vítězství. A také k páté výhře v řadě. Proto je Mountfield druhý.

„Jsem spokojený. Získali jsme důležité body z Vítkovic, které se dotahují na čtyřku. Takže jsme jim trošku odskočili. To je dobře,“ řekl brankář.

Čtyřiadvacetiletý Pavelka tedy přispěl k úspěchu, ale na jeho postavení dvojky za Rybárem se nic nezmění. On je s tím srozuměn. „Patrik má fantastickou formu, drží kluky každý zápas. Ale já jsem se to snažil hlavně užít, to je celé,“ vykládal.

Povedlo se. K vítězství přispěl třiadvaceti důležitýmu zákroky.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec králové
I bez Rybára to jde. Hradec se udržel na vítězné vlně

I třetí je v ráži - Frodl drží Slavii  
Dominik Frodl.Zdroj: ČTK/ Ján Honza Hradec Králové - Patrik Rybár je jedničkou mezi extraligovými gólmany. Jaroslav Pavelka ukázal ve Vítkovicích, že je připraven kvalitně zaskočit. A také třetí brankář, kterého má hokejový Hradec připraveného pro extraligové boje, je ve formě.

V pražské Slavii se velmi dobře ukazuje Dominik Frodl, jedenadvacetiletý mladík s přezdívkou Frodo. Mezi gólmany v první lize se drží v samotné špičce - v sedmnácti utkáních vychytal čisté konto a úspěšnost zákroků má více než 93 procent, což je znak extratřídy.

Na klíčovém postu je tedy Mountfield silný.