Hradec Králové: Od pátku do neděle si v autokempu Stříbrný rybník mohou zájemci prohlédnout různé vozy americké výroby. Auta s posádkami začnou do kempu přijíždět kolem páteční 16. hodiny. V sobotu od rána  až do nočních hodin je připraven doprovodný program, v němž nebudou chybět roztleskávačky či soutěže o nejhezčí vozidlo. Přijet má kolem 350 aut, ta nejstarší budou z 30. let minulého století.

Hrádek u Nechanic: Víkend na zámku bude patřit posvícení, sobotní odpoledne mezinárodní přehlídce folklorních souborů na nádvoří. Při zámeckém posvícení bude turisty doprovázet hraběcí rodina, na nádvoří vyroste historické tržiště a vystoupí zde například šermířská skupina Corporal nebo sokolníci. V sobotu od 19 hodin zahraje na nádvoří zámku divadelní spolek Klicpera z Chlumce nad Cidlinou komedii Dámský krejčí. V 21.30 hodin nad zámkem zazáří slavnostní ohňostroj a od 21.45 do půlnoci  si turisté zámek mohou prohlédnout i v noci.

Hradec Králové: V sobotu od 10 do 18 hodin ožije centrum města českou tvorbou hrnčířských dílen, sklářských a keramických ateliérů. Na Tylově nábřeží se totiž uskuteční sedmý ročník keramiky a skla. Přijedou řemeslníci z celé republiky a nabízet budou například ručně točenou keramiku, plastiky, ale i pekáče, hrnce, vázy či svícny. To vše dokresleno stylovým hudebním doprovodem, dopoledne zahraje Dechový orchestr města Hradce Králové, po poledni se představí formace Poproci a v závěru  JH Big Band.

Máslojedy: V sobotu se od 14 hodin na dětském hřišti a u obecního úřadu uskuteční setkání rodáků a dětský den. Součástí  akce je představení nových symbolů obce – vlajky a znaku Máslojed. Zároveň bude vlajka vysvěcena. Na setkání nebudou chybět živá hudba, soutěže pro děti a dárky pro všechny.