Kromě klasických kulturních míst, jako je Studio Beseda. Divadlo Drak nebo Bio Central, hudebníci zavítají i do industriálních a sakrálních prostor. Zvuky saxofonů a trumpet tak budou znít i v Novákových garážích a poprvé i v Evangelickém kostele v Nezvalově ulici.

Letos se v České republice vůbec poprvé představí některé hvězdy jazzového žánru. Z Maroka do Hradce zavítá zpěvačka OUM, maďarský kvartet Knutdut Men se saxofonistou Bélou Ágostonem, jejichž hudba kloubí evropský jazz, africkou hudbu a freejazz, a ze severu přijedou i švédští Angels 7, septet kreativních švédských hudebníků nejen jazzového žánru. Jednou z perel festivalu bude i koncert kytaristy Paola Angeliho, který v Městské hudební síni zahraje na vlastnoručně vyrobenou kytaru s osmnácti strunami.

Milovníci východnějších tónů si zajisté užijí i vystoupení nirsko-českého kvintetu Bansal Band, který je vedený indickou houslistkou Harpreet Bansal. Diváci se samozřejmě mohou těšit také na tuzemské kapely podílející se na mezinárodních hudebních projektech. Zahraje třeba Ondřej Štveráček Quartet, kterého doplní i americká legenda bubeník Gen Jackson. Koktejl národů představí i Invisible World basisty Tomáše Lišky, který hraje s umělci ze Srbska a Turecka. Čistě domácí jazzovou scénu bude reprezentovat známý kvartet Limbo nebo brněnský saxofonista Pavel Zlámal se svým sólovým koncertem. Od slovenských sousedů přijede uvést svůj sólový projekt Drum Song i bubeník Dano Šoltis, s nímž se zájemci o magii používání paliček mohou setkat také na workshopu. Vstupenky na festival Jazz Goes To Town se dají zakoupit na více než pěti stech místech v celé České republice. Kromě papírových tiketů se dají zakoupit i elektronické vstupenky z pohodlí svého domova.

Některé z hlavních produkcí se dají zhlédnout za pouhou stokorunu, za páteční večer diváci zaplatí 390 korun a za sobotní večer o sto korun méně.

Sleva tardičně čeká na studenty s platnými průkazy, seniory i držitele ZTP/P průkazů.

Michaela Střížová