Ale přece jen jsou určité výjimky, kam lidé chodí pravidelně a snaží se ani jeden z ročníků nevynechat. Platí to například o Česko-slovenském bále, Pyžamovém úplňkovém plesu nebo Mediálním plesu.

Jen shodou okolností se Česko-slovenský bál a ples v pyžamech uskuteční právě nadcházející sobotu 26. ledna. Česko-slovenský bál je přichystán od 19.30 hodin v hradeckém Adalbertinu, Pyžamový úplňkový ples pro změnu od 20 hodin v tanečním sále Bonstepu.

Pořadatelé ve slovenských krojích přivítají každého návštěvníka Česko-slovenského bálu kalíškem pravé slovenské borovičky. Nebude chybět Lidová hudba, kterou vede primáš Ján Mak. A kdo si bude chtít zatancovat v moderním rytmu, může zamířit na Česko-slovenskou diskotéku. Každý z hostů bude mít možnost ochutnat půlnoční pravou slovenskou kapustnici i Spišskou borovičku.

„Lidé chtějí zkusit něco nového, a tak Hradečáci odhazují stud. Mísí se tu různé věkové kategorie," říká organizátor Pyžamového úplňkového plesu Petr Hochman. Také hudebníci budou v pyžamech a přidá se soutěž o nejlepší pyžamo.

Téměř měsíc si zájemci počkají na 21. Mediální ples, který se uskuteční v sobotu 23. února od 20 hodin v hradeckém kongresovém centru Aldis. Zájemce tu čeká půlnoční překvapení, a to vystoupení skupiny Mužoreti Artróza. Těšit se můžete například na skupinu Turbo či diskotéku Zdeňka Vranovského.

Kam v Hradci na ples?

Čtvrtek 24. 1.: Maturitní ples Gymnázia J. K. Tyla, KC Aldis od 19.30 hod.;

Pátek 25. 1.: Maturitní a reprezentační ples Střední odborné školy veterinární, KC Aldis od 19.30 hod.;

Sobota 26. 1.: Reprezentační ples Lesy ČR, KC Aldis od 20 hod.