"Rádi bychom, aby lidé viděli, že se tu rodí něco nového, a také že se dá Bojiště jako areál pojmout jinak, než bylo zvykem. Také je to pro naše lidi, se kterými slavnosti děláme taková ostrá zkouška před dalšími většími akcemi, které nás čekají v příští sezoně. Tým máme poměrně zkušený, ale když jde o vlastní produkci, je to vždycky něco, co si člověk chce s láskou vypiplat," říká Roman Dorňák, který je novým provozovatelem Bojiště od letošního roku.

Kultovní areál, který měli Trutnované spojený s letním kinem a hudebním festivalem Open Air Trutnoff, zůstal ležet ladem a jedinou akcí byl za celý rok festival Obscene Extreme. To se s příchodem nového nájemce zcela určitě změní. Bojiště už nebude padlým vojákem, ale odhodlaným vojevůdcem, který s nepřehlédnutelnou energií zvedne Trutnováky ze židlí.

Plánek festivalového areálu.
Premiérové slavnosti lákají na 19 pivních značek a 7 kapel

První výzvu podnikne v pátek, kdy se na Bojiště vrátí biograf. Na obrovském plátně rozehrají herecký koncert postavy ze slavného filmu Postřižiny. Znamená páteční promítání možný návrat letního kina na Bojiště? "Nakonec vlastně ano," odpovídá Roman Dorňák. "Je to předzvěst příští sezóny. Oproti původnímu záměru promítat pouze jako součást různých akcí, které se chystají, jsme se rozhodli, že příští léto o víkendech letní kino rozběhneme," prozrazuje Deníku.

Technické vybavení má připravené. "Promítačky jsou po rekonstrukci. Ještě bychom rádi, aby město uvolnilo peníze na výměnu laviček a Trutnov by měl opravdu nádherný a bezkonkurenční letňák. Úhlopříčka plátna téměř třicetimetrová, filmový pás na 35 mm, to je prostě skvělá atmosféra. Půjde jen o několik víkendů, neboť léto není pod horami tak dlouhé a také tady budou akce, které dost víkendů zaberou, ale přesto letňák příští rok bude," potvrzuje Roman Dorňák.

Jeho první velkou akcí v přírodním amfiteátru se stanou premiérové Trutnovské pivní slavnosti. "Rádi bychom, aby oproti ostatním pivním slavnostem byly jiné skoro ve všem. A snad budou. Jde o odraz naší fantazie, a tak jsme se snažili vyřádit na výstavě fotografií, originálním dětském městečku, výběru minipivovarů a lokálních tradičních pivovarů a také výběru kapel. Bude tu vyžití, oddechová zóna s amfiteátrem a parkem. Lidi si budou moci takovou událost užít v přírodním prostředí. Na louce s celou rodinou a to je ono," zve návštěvníky na začátek nové éry trutnovského Bojiště.

Areál Bojiště a jeho nový nájemce Roman Dorňák.
Bojiště s novou tváří. Bez Věcheta, ale s elánem
Miloslav Urbanec alias Čurby organizuje na trutnovském Bojišti festival extrémní hudby Obscene Extreme. Začíná ve středu v poledne.
Čurby: Bojiště je náš domov a doufám, že vždycky bude