Tři bratři Malinovi, tedy banjista Luboš ze Druhé Trávy, kytarista Pavel, známý ze spolupráce s kapelou Žalman & spol. či s Pavlínou Jíšovou a houslista Josef z kapel Cop a Monogram k sobě ze Spirituál Kvintetu přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku a vypustili tak (zatím jen) do kotliny české nevídaný projekt nazvaný „Malina Brothers".

Jejich repertoár vychází z písní, na kterých Malinové vyrůstali, například písně amerického písničkáře Krise Kristoffersona s českými texty Mirka „Skunka" Jaroše, které později pod produkčním dohledem Luboše Maliny a za účasti řady hostů nejen z kapel Druhá Tráva a Malina Band nazpíval na své dvě desky „Nech svět, ať se točí dál" a „Život běží dál" Wabi Daněk.

Posluchači se tak zcela jistě dočkají nejen písní Montgomery, Rychlejší koně, Quantánamo, Kříž z plastiku či Padá déšť, ale dojde i na instrumentální bluegrassové skladby z prvních alb Druhé Trávy. Zajímavostí je také Skočná Bedřicha Smetany v osobité úpravě Luboše Maliny.

Do repertoáru Malina Brothers se také promítá vliv irské hudby a jejich hradecká zastávka v rámci společného turné jistě potěší nejednoho příznivce tohoto žánru.

Malina Brothers.

Petr Baláž