Navíc, sotva se dvacítka mladých hudebníků vrátila v neděli z víkendového soustředění na Orlickoústecku, představí svůj soutěžní repertoár během miniturné nejen v Hradci Králové. „Vzhledem k tomu, že se snažíme co nejvíce procvičit soutěžní skladby v rozsahu zhruba 12 minut, spojili jsme na každý z koncertů síly s dalšími smyčcovými tělesy uměleckých škol v okolí,“ vysvětlil dirigent a vedoucí souboru Mikuláš Ježek.

Skladby z dílny Felixe Mendelssohna-Bartholdy a Karla Stamice představila Smiling String Orchestra v pondělí od 18 hodin v evangelickém kostele v Hradci Králové na společném koncertě se souborem z druhé hradecké umělecké školy v Habrmanově ulici.

V úterý se vypraví do Chocně na vystoupení v sále Panského domu a ve středu do sousedního krajského města. „V Pardubicích se na jednom pódiu setkají hned tři orchestry - Žákovský smyčcový orchestr ZUŠ Pardubice-Polabiny, náš orchestr a Musica d´archi, působící při ZUŠ Choceň,“ vyjmenoval Mikuláš Ježek a dodal, že koncert Zámek plný tónů začne v 18 hodin v Rytířských sálech zámku v Pardubicích. „Je to poprvé, co se setkáváme na jednom koncertu s orchestry, které nám jsou podobné věkem i zaměřením. Je to příležitost se vzájemně poznat i porovnat,“ dodal dirigent.

Královéhradecký orchestr má v březnu napilno.Zdroj: archiv ZUŠ