„Předprodej lístků na přehlídku, která představuje kromě hudby také významné české památky, už byl zahájen v pondělí. V ceně vstupného, které se organizátorům v předprodeji opakovaně podařilo udržet pod hranicí pět set korun na dvoudenní festivalový program, je zahrnutá prohlídka jednotlivých hradů,“ konstatovala za pořadatele akce Martina Reková.

Letní kulturní festival přivítá během osmi prázdninových víkendů odhadem padesát tisíc návštěvníků, jimž organizátoři nabídnou hodinové koncerty předních tuzemských kapel a hudebních interpretů. V těsné blízkosti historických památek vystoupí během letošního turné skupiny Kryštof a Monkey Business, zpěvačka Aneta Langerová, Bratři Ebenové, Vypsaná fixa, Wohnout, Support Lesbiens, Dan Bárta, Katarína Knechtová, Horkýže Slíže, Sto zvířat, Toxique, PSH, Tomáš Klus a Sunshine.

„Páteční půldenní program se odehraje přímo v areálech jednotlivých hradů. Celodenní sobotní program se jako obvykle odehraje na dvou hudebních scénách, které vyrostou většinou v podhradí jednotlivých památek. Festivalový areál bude zahrnovat i třetí hudební scénu, dramaturgicky koncipovanou pro děti a jejich rodiče, jejíž program bude v režii Kašpárka v rohlíku,“ upřesnila Reková.

Přehlídka nabídne návštěvníkům i další služby. „Festivalová městečka budou poskytovat zázemí cyklistům a související sportovní program vznikající ve spolupráci s projektem Kolo pro život. Jednotlivé areály pojmou pohodlně tisíce lidí a nabídnou ubytování ve stanových městečkách zdarma,“ sdělila Martina Reková a dodala, že na Kunětické hoře se festival zastaví 16. a 17. července. (td)