Od roku l999 se pracovníci tohoto veřejnoprávního média přestěhovali do nové budovy v Havlíčkově ulici a rádio patřilo mezi nejmodernější rozhlasy v Evropě.

Aby i posluchači věděli,  odkud pro ně jejich „Hradec" vysílá, mají možnost jednou ročně navštívit všechny prostory rozhlasu a seznámit se se současnou moderní technikou, ale i s prací redaktorů, techniků a dalších pracovníků.

Co všechno mohou zájemci vidět?

Letos bude Den otevřených dveří ČRo Hradec Králové v sobotu 16. června. Od devíti do šestnácti hodin si návštěvníci mohou prohlédnout  studia, technické zázemí rozhlasu, a  také  zcela nový interiér Radiokavárny, ve které od deseti do dvanácti hodin budou připravené oblíbené poradny kosmetičky Vlasty Libotovské a nutriční poradkyně Hany Lacinové.

Součástí půlhodinových prohlídek bude i možnost vyzkoušet si, co obnáší práce před mikrofonem a  podívat se, jak se kompletují příspěvky  a pořady do vysílání.

Soutěžte o večeři 
s moderátorem

Připravené jsou i besedy, ve kterých budou moderátoři Karel Sladký, Jakub Schmidt, Zdeněk Novák, František Mifek a Mirek Vaňura společně  se šéfredaktorkou Ladou Klokočníkovou a ředitelem Jiřím Kánským odpovídat na dotazy, týkající se jednotlivých vysílacích bloků  a kde si budou moci zájemci zábavnou formou zasoutěžit o večeři s oblíbeným moderátorem.

Den otevřených dveří v budově Českého rozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici můžete i vy navštívit 16. června od devíti do šestnácti hodin.