Přesný počet představení a zúčastněných souborů organizátoři zatím nejsou schopni sdělit. „Ještě pořád se na tom pracuje,“ vysvětlil ředitel Klicperova divadla Ladislav Zeman. Kostra festivalu však už je známa. Například zahajovací den festivalu se milovníci divadla mohou těšit na Ještěry v podání Klicperova divadla a Kunderovu Ptákovinu, s níž pod Bílou věž přijede pražský Činoherní klub. V pátek 25. června Divadlo Drak uvidí divadelně hudební revue Tmavomodrý svět v podání AMU Praha. Hlavní scéna Klicperova divadla uvede své vavříny opentlené Náměstí bratří Mašínů.

Jen na hlavní scéně divadla je v plánu asi patnáct představení, celkem to však bude mnohem víc. Kromě hlavní scény a studia Beseda se představení uskuteční také v Divadle Drak, scéně V Podkroví, v Orlovně, městské knihovně, cirkusovém stanu a různých venkovních scénách.

Ladislav Zeman je přesvědčen, že diváci se mají na co těšit a z kvalitních představení si vybere každý. Velký zájem lidé zatím, jako obvykle, projevují o úvodní a závěrečné představení, ale také o „kusy“ s hvězdami českého divadla, ale i idoly mladších diváků. „Nečekali jsme, že představení Pornoherci vyprodají za deset minut právě proto, že tam hrají mladé hvězdy,“ uvedl Ladislav Zeman. Na většinu představení vstupenky v předprodeji ještě jsou.
Divadlo evropských regionů se v Hradci Králové uskuteční od 21. do 30. června.

„Novinky? Přál bych si, aby bylo celých deset dní hezky, ale to domluvit neumíme. Vloni festival propršel, takže sály byly nabité, ale venkovní produkce to trochu odnesly,“ sdělil Ladislav Zeman.