Čtyři herci, jeden moderátor, jeden hudebník a publikum mají jedno společné – nikdo neví, co se přesně bude dít. Příběhy, básně, zpěv, odborná přednáška nebo dabing? Témata volí diváci, vše probíhá bez přípravy. Pro novou, už svoji šestou sezonu si Paleťáci navíc připravili kurzy pro veřejnost, na kterých učí jak nepanikařit, ale improvizovat. A to jak v osobním, tak v pracovním životě. Na ukázkovou lekci se můžete přijít podívat opět do Artičoku příští úterý od půl sedmé večer. „Kurzy improvizace jsme v Hradci otevřeli na přání fanoušků. A také proto, že máme Hradec moc rádi. S publikem se známe z Open Air Programu Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů," zve herec a lektor Paleťáků Tomáš Jireček.

Dobrá zpráva…nejen pro Hradečáky

Hradecko - Dvanáct staveb s celého kraje bojuje v těchto dnech o titul  Stavba roku Královéhradeckého kraje 2015. V Salonu Královéhradeckém na Gočárově třídě se ve čtvrtek od osmnácti hodin uskuteční vernisáž výstavy fotografií nominovaných staveb. Expozice zde bude až do konce října.
Mezi jinými o prvenství soutěží královéhradecké digitální planetárium, sportovní areál a městská knihovna, náchodské autobusové nádraží, tři rekreační objekty ve Špindlerově Mlýně, ale i silnice, budova firmy a rodinné domy.