Výrava: V pátek ve Výravě vystoupí legendy. A to doslova, vždyť skupina Olympic hraje už padesát let a na letním parketu se představí v rámci svého turné, které připomíná toto nevšední výročí. Koncert odstartuje dvacet minut po dvacáté hodině Petra Janů se skupinou Golem, Olympic přijede na pódium ve dvaadvacet hodin.

Hradec Králové: V sobotu od 9 do 14 hodin hostí střední škola veterinární v Kuklenách 28. okresní včelařský den. V 9 hodin návštěvníky přivítá dětský soubor Červánek, v 10 hodin o léčivých účincích včelích produktů a jejich využití při výrobě kosmetiky pohovoří majitel firmy Pleva z Potštejna. V 11 hodin vystoupí soubor Malý Sedmikvítek z Frenštátu pod Radhoštěm, ve 13 hodin se předvedou kynologové. Ve stáncích včelařů bude hojnost medu i medoviny, chovatelé si budou moci koupit včelí matky i včelařské potřeby.

Hradec Králové: Také letos se v Hradci a okolí uskuteční logicko-orientační hra nazvaná Leonardo. V ní mezi sebou soutěží dvou až pětičlenné týmy. Vítězem se stává ten, který dříve vyluští všechny šifry a dostane se do cíle. Leonardo se koná v sobotu. „Jedná se o dvanáct hodin adrenalinové zábavy," říká organizátor Petr Hochman. Start je na prozatím nejmenovaném místě. O jeho přesné pozici se účastníci této logicko-orientační hry dozvědí až chvíli před startem pomocí SMS. Registrovat se lze na stránkách hry www.leonardo.ph7.cz.