Prestižní filmová přehlídka Febiofest zamířila do regionů!

První zastávka

Její první letošní zastávkou jsou východní Čechy.

Svátek milovníků stříbrného plátna, který svým rozsahem nemá ve střední Evropě obdoby, se od včerejška až do čtvrtka 31. března utábořil v královéhradeckém multikině CineStar, které se nachází v prostorách Obchodního centra Futurum.

Kvalitní snímky

Pardubičtí diváci se mohou na Febiofest těšit ode dneška do pátku 1. dubna. Uskuteční se rovněž v multikině CineStar, jež má své sídlo v Obchodním centru Grand.

To nejlepší z Prahy

Do východočeského programu Febiofestu se organizátorům opět podařilo získat výběr toho nejlepšího z letošní pražské přehlídky.

„Diváci tak budou mít znovu možnost vidět spoustu velmi kvalitních snímků v distribučních předpremiérách, tedy ještě dříve, než se dostanou běžně do kin," uvedla Markéta Novotná z pořádající agentury Wamak CZ.

Filmové zážitky

„Doufám, že i letos naplníme diváky zajímavými filmovými zážitky," nechal se slyšet duchovní otec a zakladatel Febiofestu Fero Fenič.

Do elektráren můžete zdarma na Ameriku!

Chvaletice - Tradičním lákadlem východočeského Febiofestu bude také speciální projekce. Tentokrát se uskuteční už ve čtvrtek 31. března, od 19 hodin v prostorách chvaletické elektrárny.

Vstup je zdarma!

„Promítat se bude české drama Amerika z roku 1994 v hlavní roli s Martinem Dejdarem. Vstup na tuto akci je zcela zdarma. Vzhledem k omezené kapacitě je však potřeba si rezervovat místa k sezení na e-mailu info@wamak.cz. Parkování bude možné před elektrárnou na parkovišti. Nebude chybět ani občerstvení," upřesnila Markéta Novotná.

A o čem vlastně tento snímek pojednává? Jde o postmodernistickou vizi nedokončeného románu Franze Kafky Nezvěstný.

Do Ameriky počátku 20. století, země velkých vzletů i velkých pádů, přijíždí mladý Čech Karel Rossman. Strýc Jakob, který je zde považován za nejbohatšího muže, jej přijme jako vlastního syna pod podmínkou Karlovy absolutní podřízenosti. V tvrdých poměrech, tolik vzdálených idylické Evropě, však mladý muž neobstojí, a je proto strýcem tvrdě a nečekaně zavržen. Amerika mu tak nastaví svoji druhou tvář – stává se z něj vyděděnec bez budoucnosti. Východisko z krušné situace hrdina nalezne s pomocí věčně opilého námořního topiče v cestě do vzdálené Oklahomy po boku servírky Terezy…

Známí herci

V režii Vladimíra Michálka v tomto působivém snímku kromě východočeského rodáka Martina Dejdara hrají také další známé tváře, jako jsou Jiří Lábus, Jiří Schmitzer, Václav Marhoul, Tomáš Vorel, Petr Vacek, Jan Schmid, Pavel Nový, Pavel Landovský či Oldřich Kaiser.

Program
PROGRAM FESTIVALU 
V HRADCI KRÁLOVÉ
Středa 30. března:
17:30 – Mr. Holmes , GB/USA
17:30 – Licks, USA
20:00 – Diagnóza: Šampion, GB/AU/USA
20:00 – Anomalisa, USA

Čtvrtek 31. března:
17:30 –  Road-Movie, CZ
17:30 – My tři nebo nikdo, FR
20:00 – James White, USA
20:00 – Čistič, SK

PROGRAM FESTIVALU 
V PARDUBICÍCH
Středa 30. března:
10:00 –  Vzpomeň si  (rezervováno pro školy)
19:00 –  Smrtelné historky (ČR, zadáno)

Čtvrtek 31. března:
17:30 – Dáma v dodávce, GB
17:30 – Carol, GB/USA
20:00 – Sufražetka, GB
20:00 – Spotlight, USA

Pátek 1. dubna:
17:30 – Šiška Deluxe, SI/CZ/IT
17:30 – Kolonie, DE/LU/FR
20:00 – Prach, CZ
20:00 – Noc bez Moci, CZ/SI

SPECIÁLNÍ PROJEKCE 
VE CHVALETICÍCH
Čtvrtek 31. března:
19:00 – Amerika, CZ