Osm dní od 21. do 28. června bude Hradec Králové opět pod bedlivým dohledem Thálie. Divadelní sály, parky a ulice zaplní v rámci festivalu Divadlo evropských regionů a Open Air Programu kumštýři, tanečníci, performeři, hudebníci a loutky. Pro návštěvníky sehrají přes 300 kusů. Jen v prostorách Klicperova divadla čeká na návštěvníky pět zahraničních inscenací, třináct představení českých divadel, šest kusů Klicperova divadla a čtyři povídání v Podkrovís osobnostmi českéhoi zahraničního divadla. Hlavním zahraničním hostem na hlavní scéně Klicperova divadla bude tento rok činohra Státního divadla z německé Mohuče s inscenací Hamlet. Open Air Program letos připravil na 205 představení.

Královéhradecký kraj se stal potřetí Místem po život.
Královéhradecký kraj je potřetí nejlepším Místem po život

Pod jednou střechou

Letos však bude divadelní slavnost naposledy pod hlavičkou dvou festivalů a tří produkcí. Od příštího roku chtějí pořadatelé divadelního svátku vystupovat pod jednou hlavičkou. Tu vyberou sami návštěvníci.

„Krásné pětadvacáté výročí jsme spojili i s bilancováním. A došli jsme k závěru, že je potřeba změna. Z venku jsme dostávali signály, že nikdo našemu festivalu, který se vlastně skládá ze dvou, neříká jeho oficiálním názvem. Tak čekáme na lepší,“ uvedla ředitelka Klicperova divadla Eva Mikulková a dodala, že jedna společná hlavička bude mít smysl v rámci již teď úzké spolupráce tří subjektů - Klicperova divadla, Divadla Drak a Open Air Programu. Nový název přehlídky vzejde z ankety, která se uskuteční v rámci festivalu.

Parkování na trávě v okolí Fakultní nemocnice Hradec Králové.
Nové parkoviště zeleni u Labe neuleví