Ocenit Komedii roku, Komedii diváků, Komedii podle odborné a studentské poroty či nejlepší mužský a ženský herecký výkon. To vše se dozvíme již v pondělí večer ve dvacet hodin na prknech Východočeského divadla Pardubice.

„Galavečerem smíchu provede moderátor a herec Martin Dejdar. Předávání festivalových cen přiblíží také Česká televize divákům u obrazovek s asi hodinovým časovým posunem," informoval ředitel Východočeského divadla Petr Dohnal.

Nedočkavci se však mohou naladit již od sedmnácti hodin hořkou komedií Domeček. Ta je součástí doprovodného programu na Malé scéně ve dvoře Východočeského divadla. Hra brněnského Buranteatru trvá asi sedmdesát minut a účinkují v ní pouze dva herci.

Trpký rozchod

Petr s Marikou byli manželé. Milovali se, žili spolu, mají dceru, postavili si domeček. Teď žije Petr sám v prázdném domě s hypotékou a čeká na nirvánu.

Místo toho však za ním přichází Marika. Hledá šrouby do manželské postele, kterou kdysi společně koupili. Teď  na ní chce spát s Jiřím.

Nebo přišla Marika z jiného důvodu? O intimním setkání rozcházejících se manželů vypoví Kateřina Dostalová a Miroslav Ondra jako herci, zpěváci i orchestr.   (mm)