Galerie moderního umění

Velké náměstí: 24. května – 23. září

Jiří Beránek – Střepy

Tvorbu Jiřího Beránka (1945) známe především z jeho monumentálních dřevěných soch a objektů. Pro výstavu v komornějším prostředí galerie autor připravil konceptuální projekt, založený na kontrastu nahrubo opracovaného dřeva, břidlice a barevného skla.

31. května - 2. září

Václav Špála (z cyklu Moderní česká krajinomalba)

Výstava představuje dílo jednoho z nejsmyslovějších malířů českého moderního umění a nahlíží do jeho světa plného radosti a zářivých barev. Je výstavou komorní a neklade si za cíl přiblížit v úplnosti krajinářskou tvorbu umělce.

21. června - 26. srpna

Vladimír Hanuš

Výstava obrazů, kreseb a modelů-plastik představuje malíře z východních Čech v posledních dvou letech jeho tvorby. Malba na nejnovějších Hanušových obrazech je barevná, světelně zářivá, zároveň i zemitá a snová. Vladimír Hanuš žije v Orlických horách.

Galerie moderního umění připravila k této výstavě komentované prohlídky. Vzhledem k prázdninovému času na objednání předem. Popovídání o krajině, o malbě, o tradici i experimentu si skupiny zájemců (nejvhodnější počet je 5 – 15) mohou telefonicky domluvit na čísle 495 582 722 – Martina Vítková.

Galerie Rondo Klicperova ulice

K zhlédnutí je výstava obrazů a grafiky Ivy Hüttnerové, která trvá do 15. července. Přístupná je v pondělí až pátek od 10 do 17.30 hodin, v sobotu od 9 do 11 hodin.

Galerie na mostě

Heyrovského ulice

Výstava Malované dopisy a listy z památníku Jiřího Soukupa se koná k jeho životnímu jubileu. Navštívit ji můžete do 20. července v pondělí až pátek od 8 do 18 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin.

Po této výstavě bude následovat na přelomu července a srpna přehlídka tvorby Václava Macháně.