Již od dopoledne tu mohli zájemci degustovat vína od českých i zahraničních vinařů, kterých se sem letos sjelo více než dvacet. Hned u vchodu je vítali pořadatelé sklenkou lahodného bílého burčáku, jehož připravili pro tyto příležitosti 350 litrů (z Tramínu) a dovezli jej z Velkých Bílovic. Atmosféru pak příchozím v prostoru „U Studny“ dotvořila královéhradecká cimbálová muzika. Kromě dalšího doprovodného programu, v němž se postupně představili hudebníci Václav Koubek, Michal Horák a Jiří Hurych, tu byli vyhlášeni vítězové osmého ročníku soutěže Regionální potravina Pardubického kraje.

Stejně jako v minulých letech, bylo i letos vinobraní koncipováno tak, že si na své přišli rodiny s dětmi i jednotlivci. Nechyběl tu dětský koutek s tvořivými dílničkami i sportovním vyžitím. V celém areálu měli možnost návštěvníci obdivovat ukázky řemesel.

Součástí dalšího nabízeného programu byla prohlídka hradního paláce a výstava živých dravců, s nimiž se mohli zájemci vyfotit. (ež)